Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Czy ten chip od kolegi z forum podpasi do mojego ECU (4B0 906 018 AL)???

---------- Post dopisany at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:24 ----------

Siema.

Czy ten chip od kolegi z forum podpasi do mojego ECU (4B0 906 018 AL)???

Podpowie ktoś???

Opublikowano

nie bedzie pasowal

Opublikowano
  • Autor
nie bedzie pasowal

dlaczego nie? Rozwiń jak możesz... ale kupa... a coś można z tym zrobić, czy szkoda zachodu?

Opublikowano

chip oferowany przez Pawel_M to chip do silnika AEB, Twoj silnik to ANB

jedyne co mozesz zrobic to pojechac do ktoregos z polecanych tunerow i zrobic program jak Bog przykazal ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak zrobię. Ale jak będę wrzucał k04 - 015 i wtedy do Rogala... A teraz chciałem trochę podmęczyć te moję k03 niewielkim kosztem. Bo po co dwa razy na soft wydawać... ;)

Opublikowano

Witam. Jestem nowy i nie moge założyć nowego wątku ale mam straszny problem z moja audi a4b6. Mianowicie audi jezdzi na turbinie KKK04-15

-Wtryskiwacze Siemens 380cc

-Intercooler(2 po bokach ) z najmocniejszej wersji silnikowej 1.8T kod. BEX

-zestrojone programem ok 230ps . seria 170ps

Tylko ze problem tkwi w tym ze na takim setupie kupiłem to auto i jest poprostu wgrany jakis masakryczny amerykanski program. Pliki sa poblokowane, przy wgrywaniu chipa kiedys w 2009r podobno auto pojezdzilo chwile i wyskakiwały checksumy i auto gasło i znowu wracali do starego amerykanskiego programu. Najgorsze jest to ze na tym programie ma spalanie zwrotne az o 10stopni i juz wyklepało głowice i jest załozona nowa. Potrzebuje waaszej pomocy jak najszybciej i chodziłoby mi o oryginalny pliczek z programem właśnie z takiej wersji USA 170ps. Posiada ktoś?? pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Jestem nowy i nie moge założyć nowego wątku ale mam straszny problem z moja audi a4b6. Mianowicie audi jezdzi na turbinie KKK04-15

-Wtryskiwacze Siemens 380cc

-Intercooler(2 po bokach ) z najmocniejszej wersji silnikowej 1.8T kod. BEX

-zestrojone programem ok 230ps . seria 170ps

Tylko ze problem tkwi w tym ze na takim setupie kupiłem to auto i jest poprostu wgrany jakis masakryczny amerykanski program. Pliki sa poblokowane, przy wgrywaniu chipa kiedys w 2009r podobno auto pojezdzilo chwile i wyskakiwały checksumy i auto gasło i znowu wracali do starego amerykanskiego programu. Najgorsze jest to ze na tym programie ma spalanie zwrotne az o 10stopni i juz wyklepało głowice i jest załozona nowa. Potrzebuje waaszej pomocy jak najszybciej i chodziłoby mi o oryginalny pliczek z programem właśnie z takiej wersji USA 170ps. Posiada ktoś?? pozdrawiam

ECU na stół wylut kości i do programatora. Za pewne ma blokade zapisu na "podstawce".

Program bez problemu znajdziesz w sieci, jest tego od cholery.

Opublikowano

widze, że jesteś z czechowic...

jedź do GTO i on już sobie z tym poradzi

Opublikowano

Potwierdzam, masz kolego wersję 1.8T AMB czyli 170KM i z czystym sumieniem polegam Ci GTO z digitun.pl . Krzysiek będzie już miał wprawę po tym jak ogarniał mojego AMB :)

Dobrze radzę, lej tylko Pb98...

PS: Masz oryginalna KKK K04-15? Była już przy zakupie auta czy ją sam montowałeś?

Koniecznie daj znać jaki wynik wykręcisz.

Opublikowano

Dobrze radzę, lej tylko Pb98...

najlepiej gaz lej ma ponad 100 oktanów.

A tak apropo sa ludzie co przyspieszaja o 12 stopni spokojnie. Aczkolwiek u Ciebie może być więcej namieszane w innych mapach, zrob logi 002, 115,118, 020, 031,034 popatrzymy z ciekawości co w Ameryce robią.

Opublikowano

Nie wiem czy to ironia, ale mając podejrzany program z mocno przestawionym zapłonem to nie kombinowałbym tylko lał minimum Pb98, a najlepiej shell vpower, który ma jeszcze więcej oktan. Nie traktuje tego jako rozwiązanie docelowe bo wiadomo, że trzeba usunąć przyczynę, a nie leczyć skutki.

Nie pisałbym tego gdybym sam nie miał problemów z kiepskimi wynikami jeśli chodzi o zapłon na trefnym programie. Gdy zalałem lepsze paliwo logi się poprawiały.

Teraz po korekcie jest dużo mocniej i bezpieczniej.