Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

gearbox malfunction limited functionality S-Tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na komputerze pojawiło mi się już kilka razy informacja z żółtym wykrzyknikiem " gearbox malfunction limited functionality" było napisane też że mogę kontynuować jazdę. i po kilku sec ostrzeżenie znikało.

Na VCDS wykryło błąd z przegrzewającym się sprzęgłem i nic więcej, auto ma 50.000 km !W ASO telefonicznie wspomnieli coś o mechatronice że w najgorszym wypadku może być do wymiany czyli koszta koło czterech zer :(

Czy ktoś z was miał coś podobnego ?

Opublikowano

Jestem już po operacji sprzęgła i oto co się stało, gdyby kogoś z was to kiedyś spotkało.

Generalnie to taki komunikat na komputerze oznacza GELD !!! naprawa może sięgnąć nawet 12.000 przy wymianie mechatroniki S-Tronica.

U mnie na szczęście komputer sterujący podawał błędny odczyt temperatury sprzęgła i należało go wymienić na nowy.

I teraz najlepsze... Koszt naprawy ok 3.000 w ASO Groblewski , jednak jest tam taki zacny pracownik servisu Audi Pan Edgar który zapewnił mnie o czymś takim jak Wsparcie Audi.

Auto jest już po gwarancji przeszło rok czasu, ale ma zaledwie 50.000 przebiegu i każda naprawa oraz przeglądy odbywały się w u Groblewskiego więc jest to decydujący argument przy takich sprawach.

Tak więc Pan Edgar załatwił tak sprawę iż zapłaciłem tylko symbolicznie 400 zł a resztę pokryło AUDI, co więcej wymienili mi przy okazji olej w skrzyni biegów ( za co bym przy następnym przeglądzie zapłacił ok 1000 zł)

Niech ktoś mi teraz powie że szkoda kasy na servisowanie w ASO świeżych aut :wink:

Opublikowano

a nie wspomnieli o wymieniae oleju w mechatronice ? passaty szły na akcje serwisowa z tego tytułu, nie przyznali sie znowu do błedu, ze zj***li temat problem jest znany mechanikom w aso przy dsg