Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj miałem kolizje nie z mojej winy. Spisałem oświadczenie dziś zgłaszam szkodę. Na ile mogą wycenić takie uszkodzenia?

DSC_0138.jpg

DSC_0139.jpg

DSC_0185.jpg

DSC_0207.jpg

Opublikowano

Na tyle na ile wyliczy z audatex-u czyli na zamiennikach po amortyzacji.

chcesz mieć nowe elementy to do serwisu ASO.Lub jak wolisz wycena swojego rzeczoznawcy i wysłać do TU sprawcy.

Wtedy pewnie pozostanie sąd bo nigdy nie wypłacaja w gotówce wg cennika serwisu a wg prawa musza też tak zrobić.

Opublikowano

Jeżeli blacha nie jest zagięta a tylko lakier zdarty to idealne miejsca do wpyłeczki. Te uszkodzenia naprawisz za 200zł w sumie (mówię mój lakiernik by wziął) - za 2 wpyłeczki. Nie będzie śladu.

---------- Post dopisany at 19:07 ---------- Poprzedni post napisany at 19:02 ----------

pewno dostaniesz z 800zł

---------- Post dopisany at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany at 19:07 ----------

chcesz mieć nowe elementy to do serwisu ASO.Lub jak wolisz wycena swojego rzeczoznawcy i wysłać do TU sprawcy.

Jakie nowe elementy skoro te nie są uszkodzone :facepalm:. Policzą mu tylko malowanie 2 elementów

Opublikowano

jeszcze felga bo te zadrapania sa masakryczne niech nowa fele policza bo pewnie krzywa.

Opublikowano
jeszcze felga bo te zadrapania sa masakryczne niech nowa fele policza bo pewnie krzywa.

ja i półoś-ka tez, nie wspominajac o gałkach kierowniczych i mcpersonie, do sprawdzenia zwrotnica z lożyskiem

po czym to wywniosowales ze felga krzywa :facepalm:

Opublikowano

ja i półoś-ka tez, nie wspominajac o gałkach kierowniczych i mcpersonie, do sprawdzenia zwrotnica z lożyskiem

:facepalm:to byla ironia

Opublikowano

:facepalm:to byla ironia

konczac zdanie kropka ciezko wywnioskowac że to ironia, koniec OT

Opublikowano

Jeśli osoba ktora to zrobila na początku mówi że ona tego nie zrobiła a później nagle "odzyskuje" świadomośc jak miałęm dzwonic na policje to tez byś sie wq. Felga tak mało ale czy to ważne? Ja tego nie uszkodziłem wiec to kwalfikuje sie do wyceny.

Opublikowano
Jeśli osoba ktora to zrobila na początku mówi że ona tego nie zrobiła a później nagle "odzyskuje" świadomośc jak miałęm dzwonic na policje to tez byś sie wq. Felga tak mało ale czy to ważne? Ja tego nie uszkodziłem wiec to kwalfikuje sie do wyceny.

chodzilo mi o to ze niektórzy przesadzaja, ktos uszkodzil wiec zgadzam sie w 100% ze nalezy Ci sie odszkodowanie