r7adek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam. Proszę o pomoc, po zimie tuż za przednimi nadkolami poniżej listwy progowej pojawiła się rdza gdyż została zdarta ta gumowa powłoka. Jaka farba będzie odpowiednia na podkład na aluminium żeby nie odpadła, chyba że można kupić taki środek który zrobi ta powłokę, jeśli ktoś zna jakieś nazwy prosiłbym o podanie. Z góry dzięki.
EmilAudi_LLE Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Słyszałem że to podkład epoksydowy się nadaje do tego
wiktorsam Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Nie bardzo wiem gdzie tam jest aluminium. Generalnie jak rdza oczyścić do gołego, wytrawić, ja robię brunoxem później go zeszlifowuje i na to daję podkład reaktywny novola, a na to już podkład akrylowy albo jak ma to być próg to baranka - tectyl od valvoline. Po takich zabiegach jak dobrze oczyszczone to nie ma prawa nic wyjść. Robiłem tak rant nadkola i przejechałem 2 zimy, nie wyszedł ani jeden wykwit.
Rekomendowane odpowiedzi