grzes1150 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Ja używam tylko piany marki kleen flo daje radę w 100% .
Simon Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Wurth do odgrzybiania jest extra....ale żeby "zapachy" nie wróciły trzeba klimy dobrze używać! Ja robię tak: -przede wszystkim nie jeździć z klimą na krótkich dystansach! -najlepiej używać klimy w suche dni (mimo, że dobrze odparowuje szyby gdy pada) -wyłączyć sprężarkę na 5-10min przed zakończeniem jazdy - przepływające powietrze osuszy parownik i nie da rozwijać się bakteriom...
ikell Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 W ASO, do odgrzybiania i czyszczenia klimy używamy środka medycznego Viruslove+ virusolve - Szukaj w Google Środek nanoszony jest z ubydwu stron na parownik,do kanałów wentylacyjnych oraz do obiegu. Do tego wymiana f. przeciwpyłkowego i efekt jest bardzo zadawalający. Jak czytam Wasze niektóre kombinacje.... Ale Polak zawsze kombinował.... A jaki jest koszt takiego odgrzybiania w ASO?
stanley Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 W ASO, do odgrzybiania i czyszczenia klimy używamy środka medycznego Viruslove+ virusolve - Szukaj w Google Środek nanoszony jest z ubydwu stron na parownik,do kanałów wentylacyjnych oraz do obiegu. Do tego wymiana f. przeciwpyłkowego i efekt jest bardzo zadawalający. Jak czytam Wasze niektóre kombinacje.... Ale Polak zawsze kombinował.... A jaki jest koszt takiego odgrzybiania w ASO? 300zł full serwis
team111 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Opublikowano 25 Czerwca 2013 jak dostac sie do przedniej czesci parownika w ktorym miejscu trzeba nawiercic?
kkam Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 w dowolnym miejscem pomiedzy wentylatorem a parownikiem
szeryf Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja robiłem przegląd klimatyzacji w marcu, kupiłem na grouponie, nie polecam, bo za wszystko musiałem dopłacać Za środek do odgrzybienia klimy dopłaciłem 40 zł, koleś przez wyjęty filtr kabinowy psikał go na parownik, czy robił dobrze? Ostatnio jak się zrobiło ciepło to po włączeniu klimy przez chwilę strasznie śmierdzi, muszę otwierać okna żeby wywietrzyć:/ Jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam
kiko79 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 u mnie w tym roku po serwisie klimy też śmierdzi jak klima rusza w upalny dzień...mieszanina moczu i starych skarpet. Po poprawce (ponowne ozonowanie) pomogło, ale mam wrażenie że jeszcze troche mi zalatuje. poza tym klima chodzi bez zastrzeżeń, tylko ten smród.
kkam Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Po długiej jedzie na klimie włączcie na kilka minut econ aby wysuszyć parownik, wtedy grzyby nie beda się szybko rozwijać.
szeryf Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 No ok, ale co zrobić z tym smrodem który już jest?
kkam Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zrób porządne odgrzybianie, wykręć schowek. Następnie przez otwór za parownikiem wprowadź piankę, wywierć otwór przed parownikiem(kawałek za wentylatorem), również wprowadź środek. Poczekaj z 20 min. Potem włącz wentylator i przedmuchaj środek. Powtórz czynność kilka razy. Możesz też przed odgrzybianiem spryskać parownik płynem z rozpuszczonych tabletek do zmywarki( dobrze rozpuszczają zanieczyszczenia organiczne) Wszystkie syfy wypłyną odpływami. Ogólnie jak bardzo smierdzi z klimy to znaczy ze jest dużo syfów na parowniku. Więc im więcej cieczy, pianek itp przepuścisz przez parownik, tym więcej syfów wypłynie odpływem
Rekomendowane odpowiedzi