Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Temperatura silnika po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy we wszystkich autach temperatura silnika powinna oscylować w granicach 90 stopni? Chodzi mi konkretnie o silnik 2.0 HDI w Peugeocie..., Temp na zegarach miała ok 70 stopni..., wymieniłem termostat i jest wiecej ale tylko ok 80 stopni :mysli: Czy to normalne?

Z góry dzieki za odp i sorry, że wyskakuje tu z innym autem, ale to auto mamy takze sami rozumiecie :notworthy:

Opublikowano

ma byc 90 stopni ....

Opublikowano
  • Autor

...nie było więc w ciemno postawiłem na termostat, ale dalej jest to samo :gwizdanie: Czyli co? czujnik? czy moze jeszcze cos innego?

Opublikowano

...nie było więc w ciemno postawiłem na termostat, ale dalej jest to samo :gwizdanie: Czyli co? czujnik? czy moze jeszcze cos innego?

No właśnie mam ten sam problem i też postawiłem na termostat. Jutro jade na sprawdzenia czujnika temperatury to będe wiedział coś więcej...

Jakaś plaga...???

Opublikowano
  • Autor

Piterex też Ci nie trzyma temperatura w Peugeocie 206 2.0 HDI? :mysli::polew:

Opublikowano

No to ładnie przeczytałem :polew: , ale wiesz - teraz tylko o tym myśle.

Opublikowano

Coż wy tak z tą temperaturą - w czym wam przeszkadza 80 stopni zamiast 90 ??? Ja mam od dwóch lat na zegarach maksymalnie 60-70 stopni, czasami tylko w korku w największy upał wskazówka dobijała do 90 stopni i nic sobie z tego nie robię. Auto fajnie chodzi, pali tyle co zawsze czyli mało , moc ma odpowiednią więc czym sie przejmować ???

Opublikowano

Coż wy tak z tą temperaturą - w czym wam przeszkadza 80 stopni zamiast 90 ??? Ja mam od dwóch lat na zegarach maksymalnie 60-70 stopni, czasami tylko w korku w największy upał wskazówka dobijała do 90 stopni i nic sobie z tego nie robię. Auto fajnie chodzi, pali tyle co zawsze czyli mało , moc ma odpowiednią więc czym sie przejmować ???

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_przestroga_dla_posiadaczy_20tdi-t36253.0.html;msg423463#msg423463

czaki miał najwyraźniej rację... :decayed:

Opublikowano

:shocked: ... mam nadzieje ze sprzedajac auto napiszesz to w opisie auta ... :wink4:

Opublikowano

YATES, dramat kolego, dramat. Jezdzic na niedogrzanym silniku... :good:

Opublikowano

A co gorsza później ktoś takiego parcha odkupi i będzie twierdził, że audi to syf i kilo mułu ...

"Największym problemem w aucie jest jego poprzedni właściciel"

Skąd wiesz ile powinno palić skoro od dwóch lat jeździsz zyebanym autem?? :sick3:

YATES

Reszta auta jest równie "zadbana"?

Opublikowano

Wiedziałem,że jak to napiszę to będą baty.Flyer w tym przypadku nie masz racji. Przecież kiedyś to analizowaliśmy w osobnym temacie i silnik mam na 100% dogrzany - na kanale 51 zawsze po około 5 minutach jazdy jest 90 i tak trzyma. Termostat jest na 100% sprawny ( nie otwiera dużego obiegu do zagrzania się silnika) więc wina leży po stronie czujnika. A to,ze wskazówka w liczniku nie pokazuje 90 stopni mi zupełnie nie przeszkadza,bo mam świadomość,że to tylko wina czujnika i silnik jest dogrzany po kilku minutach jazdy.

Skąd wiesz ile powinno palić skoro od dwóch lat jeździsz zyebanym autem?? :sick3:

Przecież pali na trasie przy prędkości do 140km/h od 4,7 ( przy dwóch osobach) do 5,2 ( przy pełnym aucie ludzi i załadowanym bagażniku) więc AndyN nie powiesz mi ,że może palić jeszcze mniej :>

Opublikowano

jak to napiszę to będą baty.Flyer w tym przypadku nie masz racji. Przecież kiedyś to analizowaliśmy w osobnym temacie i silnik mam na 100% dogrzany - na kanale 51 zawsze po około 5 minutach jazdy jest 90 i tak trzyma. Termostat jest na 100% sprawny ( nie otwiera dużego obiegu do zagrzania się silnika) więc wina leży po stronie czujnika. A to,ze wskazówka w liczniku nie pokazuje 90 stopni mi zupełnie nie przeszkadza,bo mam świadomość,że to tylko wina czujnika i silnik jest dogrzany po kilku minutach jazdy.

nie napisales ze jezdzisz z uwalonym czujnikiem a temp trzyma 90 stopni ... :decayed:

teraz jestes usprawiedliwiony .... :naughty:

Opublikowano
...silnik mam na 100% dogrzany - na kanale 51 zawsze po około 5 minutach jazdy jest 90 i tak trzyma...

A ile Ci pokazuje na klimatroniku w kanale 49 ??

Bo ja tez mam spitolony termostat(jak sie okazalo), a w kanale 51 zawsze mam 90 *C.

Pozdr

Opublikowano
...silnik mam na 100% dogrzany - na kanale 51 zawsze po około 5 minutach jazdy jest 90 i tak trzyma...

Bo ja tez mam spitolony termostat(jak sie okazalo), a w kanale 51 zawsze mam 90 *C.

Pozdr

kanal 51 to nagrzewnica
Opublikowano

Pozdr

Różnie pokazuje - najczęściej 68-75 stopni ale czasami po dłuższej jeżdzie pokazuje uwaga ...................... minus 10 stopni :naughty: