Krzysztof78 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Koledzy proszę o poradę jak pozbyć się dolnych gumowych list z drzwi. Raz zgubiłem jedną, drugi raz ktoś sobie "pożyczył". Używaną trudno dostać a nowa to koszt ok 120 zł. Najlepiej zdjąłbym wszystkie, ale zostają zaczepy i wygląda to nie estetycznie. Dlatego zwracam się z pomocą do was czy może macie jakąś metodę aby pozbyć się gumowych list i wyglądało to wszystko elegancko.
Magicbattle Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 nie ten dzial. a jesli chcesz listwy to na forum ktos mial po 60 zl wystarczy poszukac w dziale sprzedam. a jak nie to trzeba ucinac mocowania i malowac
Gutterman Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 możesz odkrecic kołki po listwach zaszpachlowac je i pomalowac wszystkie drzwi. Ale jednak tańszym rozwiazaniem bedzie kupno nowych
markie7 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Pamiętaj o tym, że zależnie od rocznika te listwy wyglądały inaczej! Poszukaj gdzieś taniości na szrocie albo allegro, tylko uważnie sprawdź czy to są takie same elementy. Jak zaczniesz kombinować to zniszczysz chromowaną powłokę i wejdzie Ci ruda. Lepiej załóż te listwy z oryginalnymi kołkami.
bediks Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 Dobra kolego skoro twierdzisz ze były różne rodzaje tych listew to poproszę numery z etki na potwierdzenie Po drugie blacha w audi jest cynkowana a nie chromowana geniuszu Do autora , właśnie na allegro pojawiły się zamienniki za komplet 300 zł chyba nie cale nawet
kalwaz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Z tymi listwami to jakiś bezsens bo niby czemu mają one służyć ? U mnie po tymi listwami zaczynał korodować, kolega lakiernik doradził aby je wywalić więc wyrzuciłem, zaspawałem otwory, odpowiedni podkład i lakierowanie połówek drzwi. Wygląda ładnie ale jak ma być dobrze zrobione to koszt około 800 zł
bediks Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Słyszałem kiedyś ze te listwy niby powoduja ze na progi woda nie leci i nie brudzisz spodni podczas wysiadania:grin:
Rekomendowane odpowiedzi