Skeeber Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Panowie, chcialbym potwierdzic z Wami moje podejrzenia jesli chodzi o niepoprawną prace hamulców w mojej B5. Objawy : przy hamowaniu głównie z prędkości 80+ wystepuje ściąganie, jakby zarzucanie tyłem. Pedał hamulca przy zapalonym silniku nie trzyma poziomu a powoli sie zagłebia w kierunku podłogi przy nacisku ....nie schodzi jednak az do podłogi. Podejrzenie : padnięta pompa hamulców - nie jestem pewien czy moze to powodować nierównomierny rozkład ciśnień na poszczególne koła Wymianione/sprawdzone: - tarcze + klocki tył i przód Bosch - prowadnice przód i tył - zaciski przesmarowane - hamulce odpowietrzone - geometria OK - zawieszenie bez luzów
Dev Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 jedz na rolki na stacje diagnostyczną sprawdz czy sa róznice w siłach na kołach
Skeeber Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 wlasnie to na sobote planuje .....w marcu na przeglądzie różnice na tyle były ok 6%. Pompa jest dwusekcyjna - podzielona jest przód/tył czy po przekątnej ?
Skeeber Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 ok, sprawdze na rolkach, z drugiej strony pedał nie powinien opadać przy odpalonym silniku .....
Dev Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 opadanie nie ma znaczenia w układzie hamulcowym jest ABS to jego zasługa nie ma sie czym przejmowac
Skeeber Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 dzieki za info.....sprawdze na rolkach i dam znac co sie dzieje ---------- Post dopisany 25-04-2013 at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 22:59 ---------- usterka namierzona , zaciski tylne rozebrane i wyczyszczone ....jeden tłoczek sie przycinał, dzieki za pomoc Devastation
Rekomendowane odpowiedzi