piotrusa4 Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam wszystkich. Dziś wracając do domu prz manewrze zawracania coś zaczeło mi skrzypieć w prawym przednim kole. Gdy zatrzymałem sie skrzypienie ustało i jadąc dalej nic sie nie działo. Lecz przy wjeździe do garażu znów sie pojawiło. Co to może być i czym jest spowodowane?? pomocy....
grzes1150 Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 A wachacze masz w dobrym stanie? Ja mam mininalny luz na dolnym prostym i czasami coć skrzypnie lub puknie.
piotrusa4 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 No nie są w najlepszym stanie ale jeszcze dają rade. A to skrzypienie to tak jakbyc coś tarło, takjie pocieranie i ustaje.
pawelc Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 No nie są w najlepszym stanie ale jeszcze dają rade. A to skrzypienie to tak jakbyc coś tarło, takjie pocieranie i ustaje. poprostu ci skrzypią ...
grzes1150 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Mi też skrzypi wachacz dolny prawy a do tego w szybkich łukach szumią łożyska :kox:
wesz82 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 podjedz na trzepaki za pare zlotowek bedziesz wiedzial co jest przyczyna,tak nikt nie powie ci nic konkret.
piotrusa4 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 Już wiem co było nie tak :> Pomiędzy tarcze a klocki wpadł maleńki kamyczek I dlatego te piski. Odkręciłem koło i wszystko było wiadomo A przy okazji nasmarowałem wachacze
wesz82 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 ten kamyczek to dziwna sprawa.masz oslone tarczy ?(przykrecona jest do zwrotnicy od dolu na trzy srubki)
piotrusa4 Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 A wiesz nie zwróciłem uwagi... Chyba będę musiał to sprawdzić...
Rekomendowane odpowiedzi