arto19 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Panowie/Panie czy stosował ktos z Was ot coś takiego http://m_smolkowski.republika.pl/uszczelka.png
kudalty66 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 ciekawy patent, ciekawe jak wyglada sprawa z montażem i usunieciem starych gumek,.
przemek4net Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 kup uszczelke w plynie do wysokich temp (np do 300st) - male opakowania sa po 5zyla nawet!. Delikatnie wpychasz od gory czyms nieostrym nawet (pod wyczyszczeniu z tlustego) bez sciagania pokrywy zaworow. Te uszczelki sa zintegrowane z pokrywa wiec to z auckji moze byc kicha. Pozdrawiam, Przemek
marewel Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 Silikonowanie wszystkiego to tez nie jest najlepszy pomysł. Ja myślę ze taka uszczelka może wypalić stara przecież można odciąć.
leo... Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 ori uszczelki nie sa zintegrowane z pokrywa ... scisle przylegaja ale nie sa zwulkanizowane
przemek4net Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Silikonowanie wszystkiego to tez nie jest najlepszy pomysł.Ja myślę ze taka uszczelka może wypalić stara przecież można odciąć. to nie jest silokon do mocowania muszli klozetowej ale przewidziany wlasnie do takich rzeczy produkt. Sa auta gdzie w instrukcji serwisowej jest wyraznie napisane, zeby doszczelniac taka masa (mimo uszczelki - np honda civic 95r+) Taka wlasnie masa uszczelnialem Przykladowe firmy robiace takie produkty to: reinz, elring
marewel Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Gdzie w instrukcji serwisowej napisane ze trzeba lepić uszczelki wtrysków silikonem? I nie mów mi tu o rogach uszczelek bo to inna kwestia.
przemek4net Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 nie napisalem, ze w instrukcji serwisowej napisali, ze trzeba lepic gumki przy wtryskach. napisalem, ze sa auta gdzie producent nakazuje doszczelniac mimo uszczelki taka masa - nie jako "dowod" ze tak nalezy robic w 2.5 vwgrupy ale ze sa to srodki przewidziane do "mazania" po uszczelkach i nic im z tego powodu sie nie stanie. Sa 3 rozwiazania: - pojsc do aso i kupic za 900zyla 2 pokrywy zaworow i je wymienic bez kombimacji - kupic mase za pare plnow i to doszczelnic bez rozbierania czegokolwiek - kupowac gumki po 30pln i rozbierac, stracic pol dnia i miec nadzieje, ze te gumki to nie szmelc Kazdy robi co uwaza za stosowne, mechanicy sciagajac pokrywy smaruja gumki taka masa przed zalozeniem pokryw bo wiedza ze to cieknie w prawie kazdym pierniku i nikt normalny 900pln z tego powodu wydac nie chce Pozdrawiam, Przemek
Rekomendowane odpowiedzi