Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pasek rozrządu - po ilu km wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

a powiedzcie proszę po ilu km wymienia się rozrząd w 1.9 tdi 90 km z 1997 r.

zalecane po 60tyś, pisze wszystko kilka postów wcześniej :wink4:
Opublikowano

Witam,

a powiedzcie proszę po ilu km wymienia się rozrząd w 1.9 tdi 90 km z 1997 r.

zalecane po 60tyś, pisze wszystko kilka postów wcześniej :wink4:

no ja też słyszałem, że po 60, ale ostatnio mój brat jeżdzący VW Sharan z silnikiem 110 konnym od mechanika dowiedział się, że po 90tyś u niego wymiana. Co o tym myślisz??

Opublikowano

Jak pasek i rolki porządny i wszystko zrobione tak jak trzeba to 90 tys. można spokojnie jeździć.

Opublikowano

a porządny pasek i rolki, to jakiej firmy. Sprawdzę jak mi się uda? ja mam na tym rozrządzie przejechane juz 58tyś i dlatego zaczynam zastanawiać się nad zmianą, ale skoro nie będę musiał, to zaoszczędze na razie :)

Opublikowano

a porządny pasek i rolki, to jakiej firmy. Sprawdzę jak mi się uda? ja mam na tym rozrządzie przejechane juz 58tyś i dlatego zaczynam zastanawiać się nad zmianą, ale skoro nie będę musiał, to zaoszczędze na razie :)

Oryginalny zestaw kupiony w ASO

Opublikowano

Wystarczy żeby części były tych samych producentów co w ASO i będzie git.

Opublikowano

90 tyś wymieniaj komplet z rolkami napinacza a także z pompą wodną i będzie git

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde jak to jest w końcu z tą wymianą rozrządu w AFN. Jedni mówią, że co 60 tyś. a inni mówią, że co 90 tyś a jeszcze inni że pierwsza wymiana na 90 tyś a kolejne co 60 tyś. A jak to jest książkowo i według ASO ???

Opublikowano

tom2009 zawsze pasek jest lepiej wymienic wcześniej i spac spokojnie :good: a to co ile bedziesz wymienial pasek to już bedzie zalezało od Ciebie

Opublikowano

Kurde jak to jest w końcu z tą wymianą rozrządu w AFN. Jedni mówią, że co 60 tyś. a inni mówią, że co 90 tyś a jeszcze inni że pierwsza wymiana na 90 tyś a kolejne co 60 tyś. A jak to jest książkowo i według ASO ???

Zależy na jakich częściach jest robiony rozrząd - 60 tys. zamienniki, 90 tys. oryginalne części. Pisałeś gdzieś, że masz przejechane 150 tys. i jeżeli masz to udokumentowane, a od ostatniej wymiany nie minęło 5 lat to możesz śmiało zrobić jeszcze 20 tyś. Ja wymieniałem przy przebiegu 170 i pasek nie miał żadnych uszkodzeń ale rozrząd był zrobiony na oryginałach natomiast kolega kupił od Niemca który zrobił ostatnia wymianę na częściach Febi i wymieniał go po 60 tys.

Opublikowano

Zależy na jakich częściach jest robiony rozrząd - 60 tys. zamienniki, 90 tys. oryginalne części. Pisałeś gdzieś, że masz przejechane 150 tys. i jeżeli masz to udokumentowane, a od ostatniej wymiany nie minęło 5 lat to możesz śmiało zrobić jeszcze 20 tyś. Ja wymieniałem przy przebiegu 170 i pasek nie miał żadnych uszkodzeń ale rozrząd był zrobiony na oryginałach natomiast kolega kupił od Niemca który zrobił ostatnia wymianę na częściach Febi i wymieniał go po 60 tys.

Witam

na jakich częściach był robiony to nie wiem u mnie ale był robiony w ASO w Niemczech co sprawdziłem w wpisach w serwisie i zgadza się wszystko z naklejkami i książką serwisową. Był robiony przy 93 tyś a teraz mam 152 tyś i się zastanawiam czy zmieniać czy nie.

Opublikowano

Jak był robiony w ASO i masz to wszystko udokumentowane i sprawdzone to możesz śmiało do 90 tyś. km na tym rozrządzie jeździć.

Opublikowano

Instrukcja "Sam naprawiam....." podaje:

co 60 tysięcy km

16dUkr.jpg

co 90 tysięcy km

1F6crr.jpg

Opublikowano

co 60 tysięcy km

16dUkr.jpg

co 90 tysięcy km

1F6crr.jpg

Czyli AFN do VIII/99 co 60 tys. ??? Dokładnie to chodzi mi o AVG ale to jedno i to samo chyba ..

Opublikowano

Pierwsza zmiana rozrządu po 90 tys km, później co 60 tys km. :!:

Dokładnie nic dodać nic ująć :good:

Opublikowano

co 60 tysięcy km

16dUkr.jpg

co 90 tysięcy km

1F6crr.jpg

Czyli AFN do VIII/99 co 60 tys. ??? Dokładnie to chodzi mi o AVG ale to jedno i to samo chyba ..

Ten zapis dot. silnika o kodzie AHH ty masz AVG, identyczny model ma mój ojciec z tym, że kupiony z przebiegiem 204 tys km. Teraz ma trzeci rozrząd założony w Niemczech i każdy był wymieniony po przebiegu 90 tys km. Jak masz udokumentowany przebieg to możesz również sprawdzić na jakich częściach był zrobiony rozrząd. Miałem taką samą sytuacje kupiłem auto z przebiegiem 153 i na rozrządzie jeździłem jeszcze do 170 tys kiedy go wymieniłem. Te 60 tys to wynika z tego, że przeważnie każdy by chciał zrobić rozrząd jak najtaniej i kupuje się części w super okazyjnych cenach z niewiadomego tak do końca źródła.

Opublikowano

Ja w AHH wymieniam co 90 tys. na ori częściach :wink4:

Co 60 tys. to chyba lekka nadgorliwość no chyba że na częściach niewiadomego pochodzenia albo dla nabijania kieszeni ASO czy innym :wink4:

Opublikowano

co 60 tysięcy km

16dUkr.jpg

co 90 tysięcy km

1F6crr.jpg

Ten zapis dot. silnika o kodzie AHH ty masz AVG, identyczny model ma mój ojciec z tym, że kupiony z przebiegiem 204 tys km. Teraz ma trzeci rozrząd założony w Niemczech i każdy był wymieniony po przebiegu 90 tys km. Jak masz udokumentowany przebieg to możesz również sprawdzić na jakich częściach był zrobiony rozrząd. Miałem taką samą sytuacje kupiłem auto z przebiegiem 153 i na rozrządzie jeździłem jeszcze do 170 tys kiedy go wymieniłem. Te 60 tys to wynika z tego, że przeważnie każdy by chciał zrobić rozrząd jak najtaniej i kupuje się części w super okazyjnych cenach z niewiadomego tak do końca źródła.

Jak ma 204 tyś i miał co 90 tyś to jak ma 3 rozrząd ?

Opublikowano

1 w fabryce

2 po 90 tys.

3 po 180 tys.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Co 60tkm minimalna szerokość 22 mm tak podaje Elsa