Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

proszee o analize tych logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprezarka zasyfiona....

Opublikowano
  • Autor

te logi były robione po czyszczeniu zmiennej geometrii.

Opublikowano

Byłeś przy czyszczeniu ? Sam robiłes ?

Opublikowano
  • Autor

Sam czyściłem! N75 sprawdzany węże wymienione gruszka sprawna

---------- Post dopisany at 10:59 ---------- Poprzedni post napisany at 10:58 ----------

a czy takie przeładowanie może być spowodowane zepsutym czujnikiem atmosferycznym?

Opublikowano

Pokaz logi

Dynamiczne - 011 (dwa razy) i 010 - kazda oddzielnie

Statyczne - 011 w trybie Basic Settings

Opublikowano
  • Autor

ok wieczorem zuce bo potszebuje drugiego do pomocy

---------- Post dopisany 06-05-2013 at 11:15 ---------- Poprzedni post napisany 05-05-2013 at 11:25 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

I Z innego dnia

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM ten błąd mi wyskakuje

grupy 10 nie mam jeszcze bo wczoraj były % ale podpinałem vaga i na zgaszonym na postoju w gr wartości były stałe a po do daniu gazu zmieniały się i trzymały stałe wartości.

(ale to mogę pisać) wrzucę log 10 i będzie widać wszystko.

Opublikowano

Turbo mocno przeładowuje, chyba źle złożona suszarka. Do logu 010 dodaj 003 dynamiczny, bo przepływka tnie dawkę.

Opublikowano
  • Autor

rozbierałem tylko gorącą strone i jak zrobiłem znaki na obudowie a środka nie da się zle poskładać

Opublikowano

Coś jest nie tak z turbo po tym zabiegu czyszczenia jej zmiennej geometrii - nadal przeładowuje a przy tym przepływka mierzy fatalnie (biorąc pod uwagę jej obecne wartości przy takim przeładowaniu). Witek A4 - środek w Twoim turbo niestety ale da się źle poskładać. B.dobre fotki wklejał już wcześniej kolega ciahciah jeśli chodzi o złe złożenie zmiennej geometrii w turbo VNT niesymetrycznym.

Opublikowano
  • Autor

Kolego SZTOMEL mugłbys zucic link do tych zdjęć. Dodam ze na jałowym biegu nie przeładowuje

powodem czyszczenia też było przeładowanie

Opublikowano

Nic nie kombinuj z przepływomierzem poki nie doprowadzisz doładowania do porządku...

Opublikowano

Tu masz przykład : złe ułożenie VTG.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

Oczywiście te fotki z ruchem kierownic spalin to efekt a nie przyczyna - przyczyna tkwi w źle złożonym pierścieniu sterującym kierownicami spalin ale fotek źle złożonego pierścienia nie mam (mowa o tym pierścieniu po prawej : http://www.turbiny-naprawa.pl/foto/turbina_3.jpg

A, sorry, pomyliłem się, mam tu przykład ze źle skręconą zmienną geometrią i od razu z poprawką - Czyszczenie turbosprężarki VNT-foto porada : FAQ - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf - na pierwszej stronie.

Jeśli chcesz sprawdzić stan przepływki to zrób i wklej loga dynamicznego z grupy 010 - jeśli będzie nadal tak fatalnie mierzył przy przeładowaniu to już się przymierzaj albo do jego wymiany albo rozwiertu bo nie ma na co czekać.

Rozwiert przepływki : Przepływomierz Bosch czyszczenie adaptacja - Autopasjonat.pl - poradniki motoryzacyjne

Tylko nie przegnij ze średnicą tego rozwiertu. (rozwiert zrób ale po wcześniejszym logu dynamicznym 010 jeśli będzie fatalny).

Swojego gruchota mam już 12 lat (auto ma 14 lat) i jak do tej pory przepływka była wymieniana tylko raz - po 3 roku użytkowania auta (wiecie dlaczego - bo specjalista od Vaga mi tak polecił - Sopa z Radoszów k. Katowic- ponoć - autoryzowany spec od VW/AUDI - całe szczęście, że już go nie słucham bo .... trochę poczytałem na forach i już się czegoś nauczyłem - nie słuchać autoryzowanych specjalistów) obecnie od 2002 roku przepływka aż do tej pory (Boscha) mierzy idealnie a nigdy nie była czyszczona. Filtr powietrza też nie był specjalnie nadzorowany :wink: (wymieniany był oczywiście "prawie" na czas).

Opublikowano
  • Autor
Nic nie kombinuj z przepływomierzem poki nie doprowadzisz doładowania do porządku...[/QUO TE]

Cały czas staram się to doprowadzić do pożądku to doładowanie

Opublikowano

Witek, jest jeszcze jedna rzecz istotna przy czyszczeniu - nie skupiaj się na samym nagarze ale przede wszystkim na : zniwelowaniu tych widocznych na muszli rys : http://obrazki.elektroda.pl/3969646700_1297893674.jpg Jak ich nie zniwelujesz to będziesz miał problem cały czas. Mają być zniwelowane do zera czyli spolerowane całkowicie.

Opublikowano
  • Autor
Witek, jest jeszcze jedna rzecz istotna przy czyszczeniu - nie skupiaj się na samym nagarze ale przede wszystkim na : znielowaniu tych widocznych na muszli rys : http://obrazki.elektroda.pl/3969646700_1297893674.jpg

Jak ich nie zniwelujesz to będziesz miał problem cały czas.

u mnie nie było takiej tragedii. Wrócę i zapytam jeszcze o złe złożenie turba. Mianowicie wchodzi w grę tylko ten pierścień, na foto które otrzymałem miejsce w pierścieniu na cięgno idące do gruszki jeśli było by w złej pozycji to dało by się bez problemu złożyć gorącą stronę z zimną?

Opublikowano

W AFN jest taka przepływka że nie trzeba nic rozwiercać bo nie ma w niej takiego zawiniętego tunelu, tylko na wprost. Dobrze ją namoczyć i miękkim pędzelkiem z długim włosem ja wyczyścić, a przy okazji filtr powietrza wymienić (jak nie był wymieniany).

Opublikowano

u mnie jest taka

W logach widać że tnie ale u mnie było podobnie, nowy filtr i czyszczenie i jest ok. Natomiast turbo musiałeś źle złożyć lub dalej się zacina.