Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czujnik ciśnienia atmosferycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie znajduje się czujnik ciśnienia atmosferycznego? W AFN

Opublikowano

W ecu :)

---------- Post dopisany at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ----------

EDIT:

Moze się przydać :P

Zaporzyczone z forum paska :

Wymiana czujnika ciśnienia atmosferycznego

Opublikowano
  • Autor

A to nie jest audi 80 przypadkiem. Ja potrzebuje AFN

Opublikowano

Nie. To nie jest audi 80. Czujnik masz w Ecu.

Opublikowano

W poliftowych afn już nie jest w ecu :wink:

Opublikowano
W poliftowych afn już nie jest w ecu :wink:

a gdzie jest w poliftowych afn? bo z mojej wiedzy wynika ze czujnik cisnienia doladowania od 98 jest na rurze od dolotu (a nie w ecu) a czujnik cisnienia atmosferycznego w ecu chyba że mam złe dane

Opublikowano

Map sensor jest w rurze dolotu od 98r. A ciśnienie atmosferyczny chyba dalej w ECU. Nie przypomina mi się abym widział gdzieś zewnętrzny czujnik.

Opublikowano

No a mi sie nie przypomina, aby do ecu dochodził jakikolwiek wężyk. :wink:

Opublikowano
  • Autor
No a mi sie nie przypomina, aby do ecu dochodził jakikolwiek wężyk. :wink:

Zgodzę się z tobą :thumbup1: panowie tu pisali mi o tym wężyku idącym do ECU! Szukałem tego przez 2 godz po wszystkich wężach dolotu i niema. Jest tylko czujnik znajdujący się na plastikowym wężu (ostatni przed kolektorem) i kable z niego idą w wiązkę do kompa. I czyż to nie jest to.

Opublikowano

Sorry nie spojrzałem na rocznik twej furmany :P W późniejszych rocznikach z tego co się orientuje to czujnik ciśnienia atmosferycznego jest zintegrowany z czujnikiem temperatury w kolektorze ssącym (na rurze jest przed ssącym). Ale niech ktoś poprawi jak się myle.

Opublikowano

No to kolega się pyta o czujnik ciśnienia atmosferycznego czy czujnik doładowania?

Opublikowano

a ze tak zapytam do czego ten czujnik cisnienia atmosferycznego sluzy?czym on steruje?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a ze tak zapytam do czego ten czujnik cisnienia atmosferycznego sluzy?czym on steruje?

tez jestem ciekaw.pokazuje gdzies jakie jest cisnienie o danej porze?

Opublikowano

Komputer dostaje info o ciśnieniu atmosferycznym i ciśnieniu doładowania plus z przepływomierza i ma podstawę by podać odpowiednią dawkę paliwa

Opublikowano

Tak, pokazuje. W VAGu widac.

Opublikowano

E.myslałem ze na klimatroniku pokazuje.hehe.szkoda.:decayed:

Opublikowano

A powiedz mi kolego czy jak VAG pokazuje ciśnienie 965mbar (cały czas) to czujnik jest uszkodzony?? ale z drugiej strony przy zgaszonym silniku cisnienie atmosferyczne jest róźne od ciśnienia w kolektorze tylko o ~10mbar

Sorry za OT :)

Opublikowano

A powiedz mi kolego czy jak VAG pokazuje ciśnienie 965mbar (cały czas) to czujnik jest uszkodzony?? ale z drugiej strony przy zgaszonym silniku cisnienie atmosferyczne jest róźne od ciśnienia w kolektorze tylko o ~10mbar

Tak, uszkodzony. Pokazuje najniższe możliwe wskazanie. Analogicznie jak w przypadku uszkodzenia czujnika temp, będzie pokazywał -37*C.

Opublikowano

Tak, uszkodzony. Pokazuje najniższe możliwe wskazanie. Analogicznie jak w przypadku uszkodzenia czujnika temp, będzie pokazywał -37*C.

Ale na forum gdzieś czytałem ze jeżeli na zgaszonym wartości w bloku 010 kolumna 2 i 3 mają przybliżone wartości to czujnik jest sprawny :P Także juz nie wiem jak to jest :/