lukasz28 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Witam kolegów jak w temacie jak odpalam samochód świeci mi się kontrolka od ręcznego.Przy ruszaniu zaczyna brzęczeć i po 10sekundach przestaje brzęczeć ale kontrolka się świeci cały czas.Jak jadę świeci się napis Handbremse angemoze(podciagnij ręczny przetłumaczyłem sobie) ale jak się zatrzymam to napis niknie ale kontrolka od ręcznego świeci się cały czas. Wymieniłem wszystkie tarcze i klocki cały układ odpowietrzony i zalany nowym płynem. Moje pytanie czy jest moze jakiś czujnik od ręcznego i gdzie się znajduje bo i ten został podciagniety. Z góry za pomoc dziękuję bo powoli brak mi sił do mojej audiczki.
lukasz28 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 Tak czy ręczny ma jakiś czujnik bo jest to trochę irytujące chodzi o ten brzęczyk co się włącza jak ruszam.
Sliwka Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Nie wiem jak w B6 ale w B5 jest stycznik zaraz za dzwignia recznego, ktory zapala kontrolke po zaciagnieciu i gasi po opuszczeniu. Podejrzewam ze w B6 jest tak samo. Prawdopodnie ow stycznik jest caly czas zwarty/rozwarty z jakiegos powodu i dlatego kontrolka swieci caly czas. jak rozbierzesz tapicerke przy dzwigni po prostu wypnij wtyczke ze stycznika i sproboj zewrzec piny i zobacz cos sie stanie edit: sorki, nie stycznik, a cos w stylu krancowki ;-)
Marcino87 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 w B6 też chyba jest pod ręcznym nie pamiętam dokłdnie
Rekomendowane odpowiedzi