krzysparco Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Witam moja A4 dostala strzla w dupe i chyab juz nic z niej nie bedzie i poszukuje powoli auta. Zastnawiam sie nad A6 C5 2.5 TDI V6 150 lub 180KM. Prosze o info na temat spalania (bede jezdzil 60% w miasteczku malym) oraz samego silnika poniewaz o całej reszcie wiem. Dzieki i Pozdrawiam
piotrsob1 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Wystarczy poszukać i poczytać , nie ma sensu się o tym rozpisywać
krzysparco Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 szukalem czytalem im wiecej czytam tym mniej wiem bo rozbieznosci wielkie!!
grzegorzmen Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Jak brać V6 to tylko 163 albo 180KM. A spalanie miasto 9-10 a trasa 7-8 zależy od nogi. A w tip-troniku nawet więcej, ale tą skrzynie bym sobie w starszym aucie darował.
ficjor Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 to przemyśl czy warto pchać się w 2.5 tdi skoro 60% to małe miasteczko, może pomyśl o v6 benz + lpg
krzysparco Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 no wlasnie tak mysle lubie diesle choc sam ostatnio mam same LPG:) a A6 z silnikem 1,9tdi wydaje mi sie nieporozuminiem ... miasteczko male moje a4 palilo w miescie 16lpg i powiem ze bylem zadowlony
piotrsob1 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 A6 wagowo niewiele odbiega od A4, dlatego 1,9tdi całkiem nieźle sobie w nim radzi i jest bezproblemowe w eksploatacji. Leciwe 2,5tdi puści swojego nowego właściciela z torbami , niezależnie od modelu auta w którym jest zamontowany P.S. Piszę o V6, stare R5 są O.K.
krzysparco Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 OK dzieki wiec wracam do e38 Pozdrawiam
kudalty66 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 A6 wagowo niewiele odbiega od A4, dlatego 1,9tdi całkiem nieźle sobie w nim radzi i jest bezproblemowe w eksploatacji. Leciwe 2,5tdi puści swojego nowego właściciela z torbami , niezależnie od modelu auta w którym jest zamontowany P.S. Piszę o V6, stare R5 są O.K. 2.0 tdi tez potrafi portfel oczyscić, pozdr ja mam 2.5 tdi 6 lat, jeździ , pali ok 8 litrów, trasa PL-UK 6.3-6-5,. wałki robiłem, turbo też, wtryski wymieniłem na inne jak padł sterujacy, reszta lata. auto po programie od 5 lat.
east-import Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Moje a4 b6 2.5 v6 Quattro z tipem Pali w mieście 9-10 według Baku W trasie 7-8 . Ale jazda spokojna Jak się butuje to miasto 11-12 nie z chodzi Nie rozumie narzekania na 2.5 v6 Jak czytam forum to więcej problemów mają użytkownicy innych Motorów. Więc pewnie piszą o 2.5 v6 negatywnie użytkownicy tych motorów kręconych lub ci którzy nie mieli 2.5 v6. Ja nie narzekam na silnik Mogła by mniej Palić Ale nie pali wiedziałem przed zakupem więc też nie mam prawa na to narzekać
piotrsob1 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Jak kogoś stać na utrzymanie 2,5TDI to nie widzę problemu . Problem mają nieświadomi, przypadkowi nabywcy okazji , już ze dwa razy na tutejszym forum czytałem posty szczęśliwych nabywców , którzym po podłączeniu VAG-a wywalało błąd wtrysku sterującego i jakoś nie mogi się go w swoich motorach doszukać . Świadczy to o tym, że po większości ludziska nie wiedzą jaką skarbonkę kupują, jak już się dowiedzą to jaknajmniejszym kosztem starają sie pozbyć kłopotu . Żeby nie było tak pięknie, podobna sytuacja będzie pewnie z 2,0 TDI, niech się tylko jeszcze troszkę zestarzeją
Rekomendowane odpowiedzi