herfranc Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Witam. Mam problem z temp oleju w mojej b5 1.8t AEB.Przy ostrzejszym przyspieszaniu na 1 i 2 biegu wskazowka temp oleju momentalnie skacze na 180 st,zostaje tak przez jakis czas,po czym spada znow na 60.Natomiast temp plynu chlodniczego wogole nie wzrasta...Czy moze to byc jakos powiazane ze soba?I czy przy dluzszej jezdzie np.na trasie moze miec jakies powazniejsze konsekwencje dla silnika? Z gory dziekuje za podpowiedzi:hi:
herfranc Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Opublikowano 12 Maja 2013 poki co mam castrol gtx 10w40 pol syntetyk
Dev Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 pogratulowac pomysłu co nie zmienia faktu ze masz walniety czujnik
herfranc Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Opublikowano 13 Maja 2013 caly czas smiga na takim ale jak co to przy nast serwisie sie zmieni,tylko na ktory?Czytalem cos,ze przy zmianie na inny trzeba wziac pod uwage mozliwosc rozszczelnienia bloku,czy jakos tak.A co do czujnika to jakies sugestie odnosnie marki?
Dev Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Przestan wymyslac zalewaj silnik Motulem Xcess 5W-40 Czujnik kupisz w icarsie
Rekomendowane odpowiedzi