Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam takie pytanko. Czy sprężyny z przedlifta sedan/limuzyna będą pasować do polifta kombi ?

Koleś ma tam założone sportowe sprężyny a ja mam zawieszenie 1be i chcemy się zamienić na sprężyny.

Opublikowano

To zależy jak różne wersje silnikowe macie. Jeśli silniki i wyposażenia typu rodzaj skrzyni biegów, klima są takie same to nie będzie problemów. Jeśli nie to różnie może być z wysokościami. Swoją drogą jeśli masz 1BE to masz sportowe, wiec po co Ci wymieniać na sportowe ? Dowiedz się co on tam ma (jakiej firmy, model itp) bo jak są źle dobrane to pogorszysz tylko właściwości jezdne...

PS. Czy sedan pasuje do avanta to niech któryś z kolegów potwierdzi....

Opublikowano

sedan/anant zawieszenie to samo jedynie moze sie roznic troszke w wysokosci i twardosci tytlnej sprezyny ale wiele razy wkladalem z avanta do sedana i na odwrót i nigdy widocznej roznicy nie bylo i nie widac. smialo mozna zamieniac miedzy avantem i sedanem

Opublikowano

Ok dzieki panowie!

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie a jak z wersjami skrzyni i silników . Mam do kupienia 1BE z 1.8T w manualu z 2000r i chce wsadzic zamiast mojego wysłużonego 1BE do 2.6 1996r w automacie.

Opublikowano

1be z silnika 1.8t jesli do siebie włosysz to nie siadzie 20mm tak jak powinno tylko znacznie lepiej ale bedzie zbyt miękkie pod twoja masę silnika

Opublikowano

własnie tego się obawiałem. a w przypadku samego tyłu ? też jest jakas różnica ? najbardziej własnie zalezy mi na tyle bo mam obie sprezyny walnięte.

Opublikowano

różnica jest tylko miedzy sedan/avant no i oczywiście ośka/quattro

Opublikowano

no tak mam do kupienia springi z amorami 1BE z polifta 1.8T bez quattro z avanta i chce to wpakować do 2.6 przedliftem 96 bez quattro avant.

wiec rozumiem ze nie bede mial problemów . oczywiscie ustalilismy ze przód odpada ;) wiec moje pytanie tyczy sie tylko tyłu ;)

Opublikowano

tył smiało wkładaj przodu szukaj z 2.5 2.6 2.4 nie patrz na to ze ma klime czy nie ma i skrzynia 6 czy 5 bo to sa brechty ludzie tak pisza jakby to byly nowe springi do nowego auta :facepalm: co za roznica czy waga bedzie +- 20-30kg??? nic! szukaj z v6 i bedzie git

Opublikowano

super dzieki za pomoc ;)

Opublikowano
:hi:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. i Przepraszam za podpiecie :) jestem na tym fotum nowy zakupiłem niedawno Audi A4 B5 sedan pod tuning chciałbym najpierw spuścić samochodzik nieco niżej... wpadły mi w ręce sprężyny obniżające firmy K.A.W kolor żółty z oznaczeniem 10-30/2 06-00 czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi? "10-30/2 06-00" planuje je założyć.. z góry pozdrawiam.

Opublikowano

jakieś no name, kto to wie co to będzie, nawet google nie wiedzą :wink:

Opublikowano

siemka tez sie podepne tez mam zawieszenie 1ba czyli wysoko przy 17 slabo to wyglada juz nie mowiac o 18, i teraz tak mam do wymiany prawy przedni amortyzator, reszta po okolo 70 , chcialbym go troche spuscic ale bez przesady, i teraz moje pytanie czy dokupic ten jeden amor i wtedy kombinowac ze sprezynami, czy odrazu kupic jakies inne amortyzatory obnizone czy cos ???

a co by bylo jak bym wrzucil amory 1be i zostawil obecne sprezyny ?

Opublikowano

amorki wymien parami najlepiej na 1be skoro juz ci jeden padł to szkoda liczyć ze drugi cos polata.. same amorki nie obniżaja tylko trochę usztywniają na poczatek kup amorki i poszukaj springóg -35 -40 i bedzie ok

Opublikowano

a jak wrzuce amory z 1be i zostawie stare sprezyny dok nie znajde nowych obnizajacych??

Opublikowano

Raczej FK :wink:

Opublikowano

Witam czy sprężyny WEITEC -30mm do Avant będą pasować do sedana i czy trzeba wymieniać amory bo planuje sobie kupis takie podaje link

AUDI WEITEC Spręzyny A4 b5 Podzamcze ? Tablica.pl

i jeszcze takie niebieski color bo jakie są to sprężyny podaje link

zawieszenie sprężyny amortyzator passat b5 audi sport Bojadła ? Tablica.pl