Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wpadły mi w ręce sprężyny obniżające firmy K.A.W kolor żółty z oznaczeniem 10-30/2 06-00 czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi?

firma dość dobra i warto w nią zainwestować

oznaczenia to poprostu opis towaru i w zestawie powinien być papierek TUV z tymi oznaczeniami

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ----------

Witam czy sprężyny WEITEC -30mm do Avant będą pasować do sedana i czy trzeba wymieniać amory

sprężyny będą pasować i nie trzeba wymieniać amortyzatorów

Opublikowano

Krótkie pytanie - mam zawias 1BA i kupiłem sprężyny H&R -30/-30. Mogę zarzucić to spokojnie na amory 1BA z czystym sumieniem?

Opublikowano
Krótkie pytanie - mam zawias 1BA i kupiłem sprężyny H&R -30/-30. Mogę zarzucić to spokojnie na amory 1BA z czystym sumieniem?

Mam dokładnie takie same springi na zwykłych amorach 1BA i za długo nie pociągnie to u Ciebie, tak jak u mnie muszę wymienić amory bo auto jak na morzu faluje może już po prostu się kończą podjadę na sprawdzenie amorów i będę dokładnie wiedział co jest rok temu miałem jeszcze ok 75% na przodzie, z osłoną pod silnikiem już się pożegnałem połamana w cit :facepalm:

Opublikowano

Witam.

Mam audi a4 b5 2.5 v6 quattro i zamierzam zakupić gwint. Tylko nie wiem jaki polecacie. Kolega polecił mi gwint z firmy FK i znalazłem takie ogłoszenie : Gwint Audi A4 S4 B5 quattro gwintowane Częstochowa Raków ? Tablica.pl . Wiem ze nowe tyle samo kosztuje i mam jeszcze gwarancję na to, ale może uda mi się go wyrwać znacznie taniej. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Mam dokładnie takie same springi na zwykłych amorach 1BA i za długo nie pociągnie to u Ciebie, tak jak u mnie muszę wymienić amory bo auto jak na morzu faluje może już po prostu się kończą podjadę na sprawdzenie amorów i będę dokładnie wiedział co jest rok temu miałem jeszcze ok 75% na przodzie, z osłoną pod silnikiem już się pożegnałem połamana w cit :facepalm:

Nie załamuj mnie :facepalm: Przecież to jest tylko -30mm :kwasny: Czyli jak ktoś ma 1BE, które jest wyższe o 1cm to też ma załatwioną osłonę? Czy to jest kwestia, że amory masz takie słabe i o to Ci chodziło? To teraz nie bardzo wiem co robić :facepalm: A jeżeli mam drugie amory 1Ba, ale tłoczyska w tylnych nie wysuwają się samoistnie, a w przednich powoli to czy warto to zakładać? Czy amory na śmietnik? Ogólnie dodam, że nie były używane przez dłuższy czas.

Kurde poza tym już się gubię - jedni piszą, że spoko -30mm do amorów 1BA, drudzy, że kompletnie nie... I kogo tutaj słuchać? :doh:

Opublikowano

Powiem Ci tak, jak najbardziej możesz założyć ale jak szybko pokonujesz zakręty i wystąpią nierówności to będziesz wiedział czemu nie zalecają zwykłych amorków do obniżonych sprężyn. Pomyśl, dlaczego do sprężyn niższych o 20mm w 1BE stosują amorki o skróconym skoku?

Ogólnie rzecz biorąc 1BE jest sztywniejszym zawieszeniem. Jeśli jeździsz spokojnie to możesz zakładać do 1BA, teoretycznie zwykłe amorki można zastosować do sprężyn -30mm czy nawet -40mm.

Więc jak jeździsz spokojniej to zakładaj i będziesz zadowolony a jak wymagasz czegoś więcej od zawiasu to zakładaj lepsze amorki :wink:

Opublikowano

Panowie mam w tej chwili 1be i planuje zakupic springi -40 do tego. Pytanie brzmi czy nie będzie żadnych negatywnych efektów typu podskakiwanie, odbijanie? Czy są jakieś zamienniki przystosowane do springów -40?

Opublikowano
Panowie mam w tej chwili 1be i planuje zakupic springi -40 do tego. Pytanie brzmi czy nie będzie żadnych negatywnych efektów typu podskakiwanie, odbijanie? Czy są jakieś zamienniki przystosowane do springów -40?

jeśli masz amory sprawne, wszystko będzie ok

Opublikowano

śmiało zakładaj. ja tak kilka sezonów przejeździłem i amory nadal w dobrej kondycji

Opublikowano

Przód powinien pasować , tył nie , najlepiej szukać gwintu . Jak się trochę poszuka można niezły gwint wyrwać w niezłej kasie Gwint Supersport Audi A4 B5 FWD komplet (3937719394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Supersport to chyba gówniany gwint, dużo na naszym forum było przypadków że tył się wysrał w krótkim czasie. Ten z aukcji też ma tył padnięty

Opublikowano

dzięki za odpowiedz poszukam jakiegoś gwintu

Opublikowano
Supersport to chyba gówniany gwint, dużo na naszym forum było przypadków że tył się wysrał w krótkim czasie. Ten z aukcji też ma tył padnięty
Nowy gwint supersport jest dość drogawy więc raczej badziew to nie jest , A gwint Vogtland ??
Opublikowano
Nowy gwint supersport jest dość drogawy więc raczej badziew to nie jest , A gwint Vogtland ??

No właśnie jest drogi w porównaniu do tych wszystkich ta tehnixow tunig art itp, a jednak lipa z jakością słabo raczej... :thumbdown:

Opublikowano

Dzis grubo odradze kazdemu tej marki zawieszenia :kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No to troche dziwne , ale skoro tak mówicie to pewnie tak jest , szkoda że za taka kase można kupić taki badziew . A co powiecie o Vogtland ? Też nówka sporo kosztuje a co z jakością ?

---------- Post dopisany 11-03-2014 at 21:31 ---------- Poprzedni post napisany 09-02-2014 at 12:09 ----------

A jak najlepiej ustawić autona gwincie ?? Z przodu i z tyłu taka sama wysokość czy tył trochę wyżej ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam sedana z silnikiem alt. Chciałbym go obniżyć montując niższe sprężyny. Jak dobrać odpowiednią wersje, tak by samochód siedział niżej? Niestety nie mam wlepki w kole i nie wiem jakie mam teraz sprężyny. Jak mogę to sprawdzić?

Opublikowano

Na Vogtlandzie jeżdżę i jest jak narazie bardzo dobrze. Jestem z niego zadowolony.

Opublikowano
Na Vogtlandzie jeżdżę i jest jak narazie bardzo dobrze. Jestem z niego zadowolony.
Kolego długo śmigasz na Vogtlandzie ? Masz go od nowości czy używke kupiłeś ?