fafnasty Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 witam:hi: co da sie zrobic z radiem symphony po wlozeniu cd po chwili pokazuje error i tyle:kwasny:
Arturoo Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 witam:hi: co da sie zrobic z radiem symphony po wlozeniu cd po chwili pokazuje error i tyle:kwasny: laser do sprawdzenia ....-czyszczenia ...
Mati_23 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 witam:hi: co da sie zrobic z radiem symphony po wlozeniu cd po chwili pokazuje error i tyle:kwasny: laser do sprawdzenia ....-czyszczenia ... dokładnie ja u siebie miałem na początku podobną sytuację na szczęście czyszczenie pomogło w mojej sytuacji
airbob Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Istnieje też możliwość mechanicznej usterki mechanizmu zmieniarki.
Arturoo Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 trzeba rozebrać obudowę...poszukaj podobnych tematów tu lub na starym forum.....rns'e rozbierałem ale symphony nie
fafnasty Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 moze ma ktos tanio symphony moze byc bez panelu bo moj jest ladny:decayed:
skubiii89 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 a może spróbować taką płytą cd do czyszczenia kumpel ostatnio coś takiego robił płyte kupił chyba w media i pomogło
fafnasty Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 wlasnie mam taka plytke ale odrazu pokazuje error i nawet jej nie odczyta
Arturoo Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 laser jak jest zafajdany to nic tylko spirytus i np.róg husteczki higienicznej albo "patyczek do uszu"
fafnasty Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 to trzeba bedzie jutro rozebrac radyjko:kwasny:
Arturoo Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 no raczej tak , powodzonka...kilka śrubek ,trochę chęci
fafnasty Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 checi jeszcze sa od tygodnia cale dnie na garazu i powoli po zimie zaczyna auto wygladac i dzialac hehe
Szarik Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Mialem to samo w radiu Concert II,po rozebraniu i przeczyszczeniu lasera problem ustapil.
Magicbattle Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 no tylko zrob to bardzo delikatnie bo mozesz tylko go uszkodzic
marekg Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 laser jak jest zafajdany to nic tylko spirytus i np.róg husteczki higienicznej albo "patyczek do uszu" Wujek "dobra rada"... do czyszczenia lasera stosuje się alkohol izopropylowy. A dlaczego, to już poczytaj w sieci, bynajmniej nie chodzi o matowienie soczewki tylko o zanieczyszczenia. dobra lektura jest na przykład tutaj Czyszczenie soczewki lasera - crash test - DIY - Audiostereo.pl
Szarik Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 U siebie czyscilem samym patyczkiem i pomoglo.
marekg Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 U siebie czyscilem samym patyczkiem i pomoglo. ja tylko przypominam jak należy prawidłowo taką operację przeprowadzać a co ostatecznie każdy zrobi ze swoim sprzętem to jego sprawa.
Tom A4 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 laser jak jest zafajdany to nic tylko spirytus i np.róg husteczki higienicznej albo "patyczek do uszu" Wujek "dobra rada"... do czyszczenia lasera stosuje się alkohol izopropylowy. A dlaczego, to już poczytaj w sieci, bynajmniej nie chodzi o matowienie soczewki tylko o zanieczyszczenia. dobra lektura jest na przykład tutaj Czyszczenie soczewki lasera - crash test - DIY - Audiostereo.pl Dokładnie tylko izopropanol nic innego. Spirytus jest dość agresywny na optyke po spirytusie może już się nie nadawać do użytku jeśli soczewka zmatowieje.
Arturoo Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 rns po spirytusie chodzi i nic mu nie jest...
Rekomendowane odpowiedzi