zbych409 Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie wymiany tarcz hamulcowych,w tej chwili mam założone zwykłe ale mam zamiar wymienić na nowe i nie wiem czy założyć takie jak są czy wentylowane pytanie czy podejdą? Dotyczy to przodu tarcze TRW. proszę o pomoc. pozdrawiam zbyszek
Dev Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Masz 280/13 mm Proponuje zmiane na 288/25mm A jak masz 16" fele to na 312/25 mm Jezeli Cie interesuje to mam 288/25 mm Z nowymi tarczami i klockami.
Patryk Toruń Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Jeśli masz tarcze 280mm pełne to wentylowane Ci nie wejdą. Sam to przerobiłem na własnej skórze i teraz wystawiłem cały komplet na allegro. Kupiłem używane w znakomitym stanie na przód i tył + nowe łożyska na tył. Niestety jarzma w pełnych tarczach jest węższa i tarcza wentylowana się nie mieści. Nie wystarcza wymiana samej jarzmy, gdyż zacisk jest węższy. Musiałbyś wymieniać cały kompletny Zacisk + jarzmę. Teraz swój komplet musiałem wystawić na aukcje.
zbych409 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Opublikowano 20 Maja 2013 Dziękuję za podpowiedzi,faktycznie trzeba założyć węższe tarcze
Rekomendowane odpowiedzi