mate166 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Witam wszystkich, Do swojej a4 b5 avant dostałem drugi zderzak od s4, ponieważ oryginalny jest uszkodzony. Nowy jest z oryginalnymi czujnikami parkowania. Teraz moje pytanie : Czy da się "dorobić" lub dokupić instalacje pod oryginalne czujniki czy olać temat, wydłubać oryginalne czujniki i założyć nieoryginalną instalację ? Powiem szczerze, że wolałbym oryginał, ale niestety nawet google nie chcą pomóc w tym temacie. Przesiadłem się z vectry B i jeśli chodzi o opla to często było tak, że kompletne instalacje były oryginalnie ciągnięte, a brakowało pierdołów. W ten sposób dołożyłem tempomat, komputer i inne pierdoły. Wtyczki były gotowe, wpinałem tylko urządzenie i działało jak trzeba. Niestety nie mam pojęcia jak jest w audi. Mam nadzieję, że ktoś przerabiał ten temat i pomoże nowemu w tej sprawie Pozdrawiam ---------- Post dopisany 30-05-2013 at 10:14 ---------- Poprzedni post napisany 22-05-2013 at 23:26 ---------- Nikt nie wie czy instalacja oryginalna jest w audi, czy trzeba całą dokładać ? Jeśli tak to co potrzebuje ?
Banan Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Mam czujniki fabrycznie ale powinieneś szukać w tematach o PDC ( Park Distance Control ) może tak coś znajdziesz. Instalacji nie ma na 99% Ale na pewno co potrzebujesz: - jeśli masz zderzak z dokładką i czujnikami ( wrzuć zdjęcie czy aby na pewno czujniki są fabryczne , powinny być w dokładce chociaż nie wiem jak w zderzaku z eSy wygląda) - wiązkę czujników , łączy się ona z instalacją wewnątrz po prawej stronie w pod boczkiem bagażnika , tam gdzie jest pompka centralnego - sterownik PDC - pod kanapą tylną - głośniczek - lewa strona z tyłu pod oparciem fotela ( tej części która jest na stałe ) - trzeba dołożyć z dwa kabelki ale wszytko masz opisane w temacie na forum ( niestety nie mogę go znaleźć ) Wcześniej też miałem VB i rzeczywiście w większości egzemplarzy wiązki były przygotowane do wszystkiego ---------- Post dopisany at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany at 22:44 ---------- Znalazłem http://a4-klub.pl/nadwozie-14/all-parktronik-montaz-112561/
mate166 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dzięki bardzo Zabieram się za czytanie, oddałem własnie zderzak do lakiernika i przyznam szczerze, że już miałem kupić jakies tanie z allegro i założyć w miejsce fabrycznych. Może uda się dopasować. W zderzaku mam pełną oryginalną wiązkę.
Rekomendowane odpowiedzi