Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jakie świece żarowe polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja od kąd pamiętam jeżdze na NGK :wink4:

Opublikowano

ja kupowalem beru komplecik 6szt za 210 zl i sa ok :good:

najlepiej wykrec swiece i zobacz jaki ma nr wtedy unikniesz pomylki

Opublikowano

a jaki jest nr katalogowy swiec do a4 awx 2001r ?

http://moto.allegro.pl/item479049714_swiece_zarowe_beru_audi_skoda_seat_vw_1_9tdi.html

czy te beda odpowiednie ?? Czym sie roznia swiece z zielona glowka, czarna lub czerwona ??

Opublikowano

najlepiej wykrec jedna i sprawdz jaki masz nr... bedzie pewniak :)

Opublikowano

a jaki jest nr katalogowy swiec do a4 awx 2001r ?

http://moto.allegro.pl/item479049714_swiece_zarowe_beru_audi_skoda_seat_vw_1_9tdi.html

czy te beda odpowiednie ?? Czym sie roznia swiece z zielona glowka, czarna lub czerwona ??

Numer katalogowy Beru do Twojego modelu to GN 855(O 100 226 227) także pasować na pewno będą :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jest jeszcze jeden problem obserwując te wszystkie aukcje.... Otóż są świece z zieloną otoczką i czarną,zarówno jedne jak i drugie dedykowane są do tych samych silników m.in. także do tych z PD i bez... A jak wiadomo różnią sie one długością 92mm bądź 97mm.Więc coś mi się zdaje,że Ci co je wystawiają nie mają tak naprawdę pojęcia jakie świece do konkretnego modelu.Ja u siebie mam świece z zieloną i z tego co wiem właśnie one dedykowane są tylko do PD... Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie jest jeszcze jeden problem obserwując te wszystkie aukcje.... Otóż są świece z zieloną otoczką i czarną,zarówno jedne jak i drugie dedykowane są do tych samych silników m.in. także do tych z PD i bez... A jak wiadomo różnią sie one długością 92mm bądź 97mm.Więc coś mi się zdaje,że Ci co je wystawiają nie mają tak naprawdę pojęcia jakie świece do konkretnego modelu.Ja u siebie mam świece z zieloną i z tego co wiem właśnie one dedykowane są tylko do PD... Pozdrawiam

słodki79,

te aukcje to :bicz3: dla naszych aut

Śmignij do porządnego sklepu np. intercarsu, podaj model auta, silnik, zapytaj o odpowiedni rodzaj świec - u mnie zawsze doradzą i dobiorą odpowiednie elementy, poza tym w przypadku wątpliwości co do długości świec to w sklepie zawsze można wymienić "od ręki", a z wymianą u sprzedawcy wysyłkowego schodzi się dłuuugo.

Pozdrawiam i życzę spokojnej jazdy :hi:

Jarek

Opublikowano

intercars to nie jest porzadny sklep tylko badziewna hurtownia... czesci maja duzo to prawda i katalogi do wszystkich marek tez ale tylko te dwie rzeczy u nich cenie... reszta to kaszana taki jak i ich "marka" czesci 4max :sick3:

Opublikowano

ja czasem kupuje w Intercarsie i jestem zadowolony w sumie :gwizdanie:

Opublikowano

Wykręciłem dzisiaj moje świeczki, zamontowane były boscha, podłączyłem po kolei pod aku i okazało się że wszystkie są padaka. Mam znajomego w sklepie motoryzacyjnym, więc postanowiłem u niego kupić nowe świeczki. Nie miał Beru , ale polecił mi świece angielskiego producenta FAI , twierdzi że to dobre świece, nie ma na nie reklamacji, sprawdziłem wszystkie na miejscu, podłączałem kolejno pod aku , grzeją expresowo. Jestem ciekaw czy ktoś już testował te świeczki. Cena sztuki to 25zeta.

Opublikowano

dzisiaj wymieniem świeczki w niuni :gwizdanie: beru po 42 zł za sztukę i nie zamienię na inne :hi:

Opublikowano

do Twojego silnika beru kosztuja po 25 zl/szt... troche przeplaciles :cool1: nawet do mojego motoru ktore sa dluzsze kosztowaly po 35 zl/szt :gwizdanie:

Opublikowano

Ja4rek dokładnie z tymi aukcjami,poza tym napisałem,aby koledzy którzy chcą się zaopatrzeć w świeczki na necie zwracali szczególnie na to uwagę.Ja osobiście jestem jakoś na dystans do kupowania takich rzeczy na aukcji.Pozdrawiam i Wesołych Świąt :hi: :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

a ja kupilem na allegro ale bylem odebrac osobiscie w sklepie... zapakowane oryginalnie, paragon... :good:

Opublikowano

intercars to nie jest porzadny sklep tylko badziewna hurtownia... czesci maja duzo to prawda i katalogi do wszystkich marek tez ale tylko te dwie rzeczy u nich cenie... reszta to kaszana taki jak i ich "marka" czesci 4max :sick3:

Jeżeli dajesz sobie wcisnąć jakieś 4max'y to gratuluje. Chciałbym uniknąć reklamowania intercarsu, bo żaden to dla mnie interes, jednak mają w ofercie części wielu producentów i można znaleźć to czego szuka się - oczywiście przy zakupie jeden kierowca postawi na jakość kupowanego produktu a drugi kierowca na jak najniższą cenę.

Pozdrawiam świątecznie :hi: [br]Dopisany: 23 Grudzień 2008, 17:51_________________________________________________

Ja4rek dokładnie z tymi aukcjami,poza tym napisałem,aby koledzy którzy chcą się zaopatrzeć w świeczki na necie zwracali szczególnie na to uwagę.Ja osobiście jestem jakoś na dystans do kupowania takich rzeczy na aukcji.Pozdrawiam i Wesołych Świąt :hi: :hi: :hi: :hi:

Również wesołych świąt życzę

Szacuneczek :hi:

Opublikowano

nigdy nie kupowalem 4max bo lubie czesci znanych i sprawdzonych producentow... :good: ale znajomy mechanik kupowal u nich jak klientowi zalezalo na minimalnych kosztach a potem sie meczyl z reklamacjami gwarancyjnymi ktorych i tak mu na koncu nie uznali... zreszta nawet przy innych markach tez sie krzywili zeby wymienic towar lub uznac reklamacje...

w IC kupuje jak musze, wole inne sklepy w ktorych mam lepsze rabaty :good:

Opublikowano

Człowieku, jak masz pisać nie na temat i jeszcze bzdury to lepiej się nie odzywaj w temacie.

Jeżeli ktoś chce zrobić coś na odwal i daje sobie wciskać 4maxa to już jego problem - to że IC ma taką markę jak 4max nie znaczy, że jest do d... i że nic nie ma dobrego - widocznie stworzyli to dla takich, co nie stać na dobrej jakości części.

Kupuję od nich od lat i jeszcze nikt nie narzekał.

Ciekawe czym się mogą różnić świece NGK cz BERU w IC od tych, gdzie Ty kupujesz po tych swoich super cenach ? Jedynie ceną, bo niczym innym więc nie pisz proszę takich bzdur, bo potem czytają to inni i IC dostaje taką, a nie inną opinię.

Opublikowano

nigdzie nie napisalem ze nie maja nic dobrego... poza ich marka... nie twierdze tez ze markowe czesci roznia sie jakoscia w zaleznosci od miejsca zakupu... mialem na mysli obsluge klienta jak i ewentualne reklamacje zwroty czy wymiany gwarancyjne, ale widocznie tylko ja i moi znajomi mieli niemile doswiadczenia z IC

tak czy siak przepraszam za OT :)

Opublikowano

witam,szukam dokladnego symbolu swiec do mojego awx bo wystepuja dwa rodzaje i nie wiem ktore to beda,prosze o pomoc

Opublikowano

witam,szukam dokladnego symbolu swiec do mojego awx bo wystepuja dwa rodzaje i nie wiem ktore to beda,prosze o pomoc

Tam są świece o różnej długości - najlepiej będzie jak wyjmiesz jedną z nich i sprawdzisz dokładnie.

Najprawdopodobniej u Ciebie będą 29mm (30mm) - z NGK to D-POWER NR20.