Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Audi A4 B8 2.0TDI - 120 KM vel Danek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z Genewy we Wloszech ??????

:polew:

Na Briefie jest napisane GENOVA, więc...:decayed:

:facepalm:

Nie czaję. Skóra cię rajcuje i xenony? :facepalm: Czy też NAVI w radiu? Jeden woli kobiety, inny facetów a ja wolę zwykłą tapicerę, bo auta ze skóra bym nie wziął.

I w sensie wypasu - po co mi COŚ co mi nie jest potrzebne i nie jestem na to napalony. Mieć COŚ - tylko po to, żeby lans siać, czego ja to nie mam w aucie? :thumbdown: Jeśli coś mi nie pasi (lub jest dla mnie zbyteczne - to po co mam szukać z takim wypasem a nie innym? Poza tym - to była okazja - więc trzeba było brać :wink: Z takim przelotem mało jest diesli z tego rocznika.

Co miałem brać? Passata CC z full wypasem (NAVI, skóry, xenony..itp) z przelotem 189 tkm czy w tej samej cenie to Audi? Wybór był prosty:decayed:

Chodziło mi raczej o to, że z tych rzeczy "zrezygnowałeś", jak byś kupował auto z salonu i miał wpływ na każdą z opcji:wink: Jeżeli uważasz, że xenon jest "dla lansu" i po to żeby "rajcował", to przejedź się chociaż raz w nocy autem z xenonem. Może zmienisz zdanie:whistling:

Bezawaryjności życzę.

Opublikowano
  • Autor

Ale to przecież jest 3 letnie auto a nie prosto z salonu, więc i wybór dodatkowych opcji był ograniczony - nie sądzisz? :decayed: Skoro trafiła się taka audica - to grzechem by było jej nie wziąć. Jeździłem autem z xenonami - spoczes - wiem jak to świeci. Ale cóż- nie zawsze sie dostaje wszystko co by się chciało i czasem trzeba zastosować kompromis :wink:

Opublikowano

Dobra spokojnie dziewczyny :wink:

jednemu się podoba więcej, a drugiemu bardziej...

fakt faktem, że ten co ma bixy będzie się cieszył, a ten co nie ma może wyrezać i będzie się cieszył podwójnie :grin:

Ja nie mam ale wstawiłem neon + ledy do tyłu i w pasku w halogenach led x4 do tego światła osram 5000k i świecą prawie jak bixy (brawie bez wielkiej różnicy :grin:)

tak jak Ci napisał lolot będziesz chciał to sobie włożysz wersję eko lub premium :wink:

Opublikowano
Pojeździj trochę i gwarantuję, ze będzie pokazywać stan :wink: u mnie jest to samo:wink:

No zrobiłem tak i dodatkowo sprawdziłem instrukcję i jeszcze raz rozgrzałem silnik, potem poczekałem i nadal Duuuuu......pa :facepalm: Cały czas ten komunikat świeci. Oleju wlałem około 4.5 litra, więc powinno być OK.

U mnie czasami po całym dniu jazdy dopiero zaczyna pokazywać stan oleju:wink:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj przez chwilę pokazało mi - ale ciut powyżej minimum. Wlane mam około 4.5 litra - to chyba wystarczajaco. A dzis znowu komunikat i brak wskazań.

EDIT//

OKEY - już pokazuje tak, jak powinno :decayed:

Opublikowano
Wczoraj przez chwilę pokazało mi - ale ciut powyżej minimum. Wlane mam około 4.5 litra - to chyba wystarczajaco. A dzis znowu komunikat i brak wskazań.

4,7, chyba tak jest w instrukcji, ja wlewam 4,8 i jest 2/3 wysokości słupka

Opublikowano
  • Autor

Już ogarnąłem :decayed: Jak miałem wlane około 4.5 litra, to pokazywało mi 1/3 słupka. Dolałem tyle, że w bańce zostało około 200-300 ml i teraz wyświetla pełny słupek i OIL LEVEL OK - więc jest gitara i wchodzi właśnie około 4.8 litra.

Dziś po małym podsumowaniu, średnie spalanie (połowa miasto/połowa trasa) wyszło 6.5 litra. To chyba nie jest zły wynik. A na trasie miejscami to "wolno" nie jechałem :kox:

Opublikowano
Już ogarnąłem :decayed: Jak miałem wlane około 4.5 litra, to pokazywało mi 1/3 słupka. Dolałem tyle, że w bańce zostało około 200-300 ml i teraz wyświetla pełny słupek i OIL LEVEL OK - więc jest gitara i wchodzi właśnie około 4.8 litra.

Dziś po małym podsumowaniu, średnie spalanie (połowa miasto/połowa trasa) wyszło 6.5 litra. To chyba nie jest zły wynik. A na trasie miejscami to "wolno" nie jechałem :kox:

No to nieźle:wink: w porównaniu do moich 8:naughty:

Opublikowano
  • Autor

No tak - tylko że u ciebie - z tego co widzę, to podrasowałeś sobie silniczek :kox: Wiec nie ma się co dziwić.

Ciekawe jak u mnie spalanie się zmieni, gdy go podciągne do 150 koni:wink:

Opublikowano
No tak - tylko że u ciebie - z tego co widzę, to podrasowałeś sobie silniczek :kox: Wiec nie ma się co dziwić.

Ciekawe jak u mnie spalanie się zmieni, gdy go podciągne do 150 koni:wink:

Ee, przed programem i wyrzuceniem DPF-u palił jeszcze wiecej:kwasny:chyba mam trochę za ciężką nogę:kox:

Opublikowano
  • Autor

Gdzieś czytałem, ze wywalenie DPFa się mści w późniejszym okresie użytkowania - prawda to?

Opublikowano
Gdzieś czytałem, ze wywalenie DPFa się mści w późniejszym okresie użytkowania - prawda to?

Szczerze, to nic mi nie wiadomo na ten temat, u mnie na razie wszystko jest OK :wink:

A w jakim sensie się mści ???:jerk:

Opublikowano

No to nieźle:wink: w porównaniu do moich 8:naughty:

mój w mieście łyka 7-7,5 :decayed: ale miasto-miastu nierówne :wink:

Opublikowano
  • Autor

A w jakim sensie się mści ???:jerk:

Jak znajdę ten opis, to ci podrzucę.

---------- Post dopisany at 12:57 ---------- Poprzedni post napisany at 12:56 ----------

mój w mieście łyka 7-7,5 :decayed: ale miasto-miastu nierówne :wink:

Ile konkretnie łyka w samym mieście, to jeszcze nie sprawdziłem, ale pewnie też coś koło ośmiu wciągnie.

Opublikowano

Na trasie miedzy 5,5, a 6,5 :decayed::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj według kompa - przy prędkości 120 - pokazywało mi 4.7 litra :decayed:

Opublikowano

Fajne macie zużycia:decayed:przy 120, delikatnej, równej jeździe i trasie też w piątce się mieszczę (quattro), ale przy 170, 180 na autostradzie i tempomacie..........:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Tyle to rzadko jeżdżę, bo z reguły z boku na siedzeniu mam zawsze fotoradar :kox:

Chociaż wczoraj gdyby nie spojrzała na licznik, to by nawet nie wiedziała, że 160 lecimy :decayed:

Opublikowano
Tyle to rzadko jeżdżę, bo z reguły z boku na siedzeniu mam zawsze fotoradar :kox:

Chociaż wczoraj gdyby nie spojrzała na licznik, to by nawet nie wiedziała, że 160 lecimy :decayed:

No taaak, mam ten sam problem jak jadę z fotoradarem:polew:a że nieczęsto z "nim" jeżdżę to czasami mogę sobie pozwolić troszkę poszaleć na dobrej drodze i w dobrych warunkach:wink:

Opublikowano

Graty Audicy;)

Modzic jest co, w sumie wszystko, ale masz za to coś czego nikt jak nie ma sobie nie wymodzi !!

Szyberdach :kox:

I tego Ci zazdroszcze,,,, szerokosci...:hi: