cyberdzik Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Witam jestem posiadaczem Audi A4 B6 2002r z silnikiem 1,6 ostatnio nawalił mi zawór EGR i musiałem go wymienić, kupiłem nowy założyłem auto pracuje i przyśpiesza normalnie ale co jakiś czas wywala mi błąd 17811 i zapala się kontrolka na desce rozdzielczej. Dlatego moje pytanie brzmi jak wykonać adaptacje tego zaworu?
wrclaguna Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Postępuje się w sposób następujący: Zapłonu, silnik wyłączony Sprawdź, czy napięcie akumulatora wynosi co najmniej 11,5 V. Zacznij VAG-COM Wybierz opcję [Wybierz moduł sterowania] Wybierz [01-Engine] Wybierz [MeasBlocks-08] Grupa Wybierz [074] Wybierz [idź!] Widzisz kolejno: blok wartości mierzonych (MWB) 074,1: Min Pozycja w woltach (0.77) blok wartości mierzonych (MWB) 074,2: Postion Max w woltach (3.75) blok wartości mierzonych (MWB) 074,3: Napięcie potencjometru (0908) blok wartości mierzonych (MWB) 074,4: stan Adaptacja (Run / OK / etc) [*] Wybierz: [Przełącz do Ustawienia podstawowe] blok wartości mierzonych (MWB) 074,4: Status Adaptacja: (Run) zmienia się na "OK" (ADP zakończeniu kalibracji). [*] Wybierz [Przełącz na Measuring Blocks] [*] Naciśnij [Zamknij Controller] [*] Wybierz [Wróć 06] etc Dodatkowe informacje: Jeżeli powyższy kalibracja nie powiedzie się, należy wyłączyć zapłon (30 sekund), a następnie ponownie i spróbuj jeszcze raz. Temperatura wody od 10 do 50 ° C.
cyberdzik Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Opublikowano 25 Maja 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź przeprowadzę procedurę i dam znać czy pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi