Kodzak33 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam posiadam A4 B8 z lutego 2008r. w sedanie i mam pytanie czy można zainstalować jakieś siłowniki by po odskoczeniu klapy ją uniosły? Pytam się ponieważ jak zauważyłem w etce to od 02.06.2008 jest na rysunku siłownik bodajże z lewej strony. Czyżby były wersje z siłownikiem? Czy ktoś z was co ma nowszy model czy posiada owy siłownik? Proszę o wasze opinie.
lucas88 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 u mnie jak otworze z przycisku klape to otwiera(podnosi) sie automatycznie, ale nie mam pojecia czy tam jest jakis silownik, raczej chyba jakas sprezyna...
wrclaguna Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Oprocz sprezyny jest rzeczywiscie montowany siłownik od 02.06.2008
Kodzak33 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 To czy ja w swoim jak nie mam siłownika, a mam same sprężyny(sprawdzałem) to mogę taki siłownik kupić i zamontować? Czy ja w swoim będę miał ogólnie wolne miejsce na montaż czy trzeba wymieniać np. zawias? Jak by była możliwość montażu to nie problem go zamontować... Myślę że dobry temat na kolejny mod:wink:
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 AUDI A4 8K B8 zawias zawiasy klapy tył (3275505834) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kodzak33 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 ok to rozumiem że trzeba wymienić zawias, a ten siłownik jest z jeden strony?
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Wydaje mi sie ze trzeba tylko silowniki i czopy mocujace sprawdz czy masz otwory fabrycznie przygotowane .
Kodzak33 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 po wstępnych oględzinach nie widzę otworów, w zawiasie nie problem można przewiercić otwór, ale na przymocowanie drugiej części to już nie widzę pomysłu, w końcu ten siłownik jest tylko z lewej strony czy też z prawej?
wrclaguna Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 No to lipa silowniki powinny byc dwa.
Kodzak33 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2013 W serwisie mi powiedzieli, że z jednej strony otwór mocujący mam, ale na drugą stronę było by trzeba wywiercić dziurę w zawiasie i przymocować czopa tylko, że z kąd go wziąść?
Kodzak33 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgadza się czop mozna kupić ok. 15zł ,a siłownik ok.145zł. Na 100% siłownik jest tylko z lewej strony, ale jak chcemy żeby się klapa sama otwierała to nie trzeba montować siłownika:decayed: Ja zauważyłem, że te sprężyny mają po dwa uchwyty bliżej i dalej, a u mnie sprężyna była na tym bliższym czyli po zamknięciu klapy była mniej naprężona, więc przełożyłem ją (lewa i prawa) na dalszy uchwyt dzięki czemu jest teraz bardziej rozciągnięta i po otwariu bez żadnego problemu podnosi klape na maxa do góry:grin: Jeśli ktoś też tak zrobi proszę o opinię. Temat zamknięty...
Rekomendowane odpowiedzi