pociek Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 a moze to być chłodnica spalin? mało prawdopodobne. Masz twarde węże z wody? Gorzej odpala jak postoi? nie pali mi normalnie bez problemów a weże są miękkie .znajomy mi muwił że może byc ta chłodniczka albo zasyfiony egr
H4mm3R Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 a moze to być chłodnica spalin? mało prawdopodobne. Masz twarde węże z wody? Gorzej odpala jak postoi? nie pali mi normalnie bez problemów a weże są miękkie .znajomy mi muwił że może byc ta chłodniczka albo zasyfiony egr To sprawdź tą chłodnicę.
pociek Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 a moze to być chłodnica spalin? mało prawdopodobne. Masz twarde węże z wody? Gorzej odpala jak postoi? nie pali mi normalnie bez problemów a weże są miękkie .znajomy mi muwił że może byc ta chłodniczka albo zasyfiony egr to sprawdź tą chłodnicę. ok! Dzięki jutro sprawdze. Dodam że te kopcenie jest po odpaleniu i po przejechaniu 100m -200m znika. I tak prawie prz każdym starcie.
H4mm3R Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 a moze to być chłodnica spalin? mało prawdopodobne. Masz twarde węże z wody? Gorzej odpala jak postoi? nie pali mi normalnie bez problemów a weże są miękkie .znajomy mi muwił że może byc ta chłodniczka albo zasyfiony egr to sprawdź tą chłodnicę. ok! Dzięki jutro sprawdze. Dodam że te kopcenie jest po odpaleniu i po przejechaniu 100m -200m znika. I tak prawie prz każdym starcie. Woda dostaje się do wydechu...
pociek Opublikowano 6 Listopada 2013 Opublikowano 6 Listopada 2013 Myśle że tak tylo kturędy jutro sprawdze szczelność układu chłodzenia
piotrsob1 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Z wody to by była para wodna, myślę że raczej masz układ chłodzenia zalany płynem niezamarzającym, przy jego kontakcie z gorącymi spalinami takie kopcenie jest możliwe. Zacznij od wyeliminowania chłodnicy spalin jako przyczyny. Zrobić to można mostkując ze sobą przewody układu chłodzenia dochodzące normalnie do chłodniczki i wyłączając EGR. Jak w takiej konfiguracji nie będzie kopcić, to masz przyczynę Jak będzie kopcić dalej to albo pęknięta głowica, albo uszczelka pod nią , pęknięcie główicy czasami można potwierdzić po ściągnięciu kolektorów, ślady chłodziwa w kanałach dolotowych lub wydechowych głowicy potwierdzają pęknięcie głowicy ( warunek: silnik unieruchomiony po wcześniejszym pełnym rozgrzaniu, demontarz kolektorów następnego dnia na zimym ,nieuruchamianym silniku).
Rekomendowane odpowiedzi