Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie turbo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
ja mam z Tylu 255, pogadaj z kolegą Devastation.

Swoja drogą skad pewność ze masz k03s? Patrzyles na tłoczenia na muszli albo na tabliczke znamionowa turbiny? Pojecie k03s jest czasami inaczej tłumaczone np. w usa k03-005 to niby k03 natomiast k03-029 to już dla nic k03s. Ty pewnie masz k03-029...

Prawdziwe k03s to k03-073.

Może masz rację, sprawdzę jeszcze dokładnie, choć w aso w krakowie jak byłem na przeglądzie to twierdzili że mam K03s ale na jakiej podstawie to stwierdzili to nie wiem:)

---------- Post dopisany at 17:14 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ----------

Co myślicie o tym kolektorze?

Kolektor wydechowy AUDI 1.8 2.0 TURBO K03/K04

da to coś przy seryjnym turbo lub po zmianie na K04-15?

Opublikowano

AJL ma zwykle turbo K03-005

Tylko BEX mial K03-073 (K03S)

Na K04-015 nie bylo wypuszczane seryjnie zadne auto.

Opublikowano
  • Autor
AJL ma zwykle turbo K03-005

Tylko BEX mial K03-073 (K03S)

Na K04-015 nie bylo wypuszczane seryjnie zadne auto.

Aha chyba że tak, to jaka turbina z rodziny K04 podejdzie p&p pod mój silnik bo w tym momęcie to już mam mętlik:) każdy mi mówi żebym szukał turbiny z Audi TT co miało seryjnie 225Km wiec już sam nie wiem

Opublikowano

z tt nie będzie Ci pasować p&p bo w tt masz silnik w poprzek i jest tam wszystko inaczej ustawione

Opublikowano
  • Autor

a była jakaś K04 wzdłuż montowana? i co z tym kolektorem co pytałem wyżej

Opublikowano

jakaś była ja u siebie miałem chinola a ten kolektor hmmm trochę drogi i pytanie po co Ci on i w jaką moc celujesz??

Opublikowano

w AJLu tym bardziej przedliftem nigdy nie było seryjnie innego turba jak K03

więc albo ktoś ci ją zmienił wcześniej, albo w ASO siedza ludzie nei mający pojęcia o twoim aucie

spisz numer seryjny z muszli zimnej i będzie jasne

a jeśli faktycznie masz K03 to możesz też kupić używkę K03-029 i na przykład zrobić z niej hybryde K03S, co wyniesie cię ok 500zł + 1200 przeróbka, wcale nie dużo gorsze turbo niż K04, co na dobrych wtryskach i programie da ci te 220-230KM

Opublikowano
  • Autor

Hmmm nie głupi pomysł, nie mam jakiś wygórowanych życzeń, mam puki co serię a dokładnie to na hamowni wyszło 178,8km i autko służy mi do normalnej codziennej jazdy i chciałbym choć odrobinę żeby się lepiej odpychał:) i fajnie było by mieć tą 2 na początku ale znowu też bez żadnych warjacji typu Mega wielki garett + zakucie:) dlatego szukam jakieś turbiny żeby była p&p, może kolektor zmienic,wtryski,program i chyba tyle

Opublikowano

To k04 Ci wystarczy

Opublikowano

k03s i program i koniecznie wieksze wtryski bo seryjne w AJLu sa malutkie i bedziesz mial to czego oczekujesz :)

wedlug mnie nie warto doplacac 1500zł dla 10KM jeśli wybiera się pomiędzy K03S a K04

Opublikowano

przecież Tomek Ci pisał że k04 nie było montowane w serii

a kto Ci pisał że od tt pasuje :facepalm:

szukaj z bex-a lub k04-15 (Zyczę powodzenia)

zostaje hybryda lub nowa k04-15 tak na szybko

kolektor seryjny do 240KM da radę

Opublikowano

nowe K03s 5szt. KKK K03-073 53039880073 - Audi A4 1,8T Motor BEX 190PS | eBay

K04-015 to juz wiesz gdzie dostac... a jak chcesz sprawdzona hybryde, ktora daje tyci wiecej niz ori K04 to za oceanem czaka Franek :decayed:FrankenTurbo

pamietaj, ze musisz kupic jeszcze HFC lub ryrke :wink: pisales, ze sa inne graty i uklad wydech... czyli tzw. Cat back :wink: a to NIE wystarczy.

Opublikowano
  • Autor
nowe K03s 5szt. KKK K03-073 53039880073 - Audi A4 1,8T Motor BEX 190PS | eBay

K04-015 to juz wiesz gdzie dostac... a jak chcesz sprawdzona hybryde, ktora daje tyci wiecej niz ori K04 to za oceanem czaka Franek :decayed:FrankenTurbo

pamietaj, ze musisz kupic jeszcze HFC lub ryrke :wink: pisales, ze sa inne graty i uklad wydech... czyli tzw. Cat back :wink: a to NIE wystarczy.

Właśnie wtryski już mam 420cc, tipa i wydech, brakuje tylko DP i ewentualnie turbo i oczywiście program, jak coś pominełem to poprawcie

---------- Post dopisany at 10:56 ---------- Poprzedni post napisany at 10:55 ----------

A i Fimica będę montował w lipcu:)

Opublikowano

sa jeszcze hybrydy pod 280-290KM na K04 Turbosprężarki Hybrydowe

Opublikowano

tak z ciekawosci bo to bdb wynik 280-290 KM :shock3: ile osob wlasciwie smiga na takich hybrydach K04 z firmy, ktora proponujesz ?

Hybryda od FrankenTurbo jest sprawdzona jak pisalem z wielkim pozytywem, ludzie smigaja juz kilka lat :whistling: to nie jest 10-50 osob lecz sporo wiecej aby byla jasnosc :wink:

Osobiscie preferuje sprawdzone graty, tym bardziej turbiny :wink: a wiadomo jak to bywa z hybrydami :decayed:

Opublikowano

Nie wiem tak naprawdę, gwarancje dają więc może jakieś badziewie ostatnie to to nie jest no ale też ma inne wyjście na dp więc nie jest plug n play

Opublikowano
a była jakaś K04 wzdłuż montowana?

:facepalm: ja pier....