Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
o 500 obrotów bedziesz sie targował ????? :grin::grin::grin:

zrób je jak trzeba i bedzie dobrze

Dobra dziś, pojadę na drogę w której będę mógł się lepiej rozbujać, zrobię na logi na 3 biegu od 1000/obr do odcinki.

---------- Post dopisany at 08:02 ---------- Poprzedni post napisany at 07:49 ----------

nawet z tych logow widać ze sonda umiera, oscyluje w czasie jazdy a na postoju 0,01v stale... n75 i przeplywka wydaja se być ok chociaż nie wiadomo co się dzieje powyżej 4000obr

hmm, błędy od sondy wyskakują w vagu ale jak jeżdżę na gazie, na pb, nie ma błędów. skoro umiera to pewnie się przyczynia do mocy bo źle dawkuje pb ?

Opublikowano

Pioteros , teraz to pojechałeś albo inne logi oglądamy, sonda jest tutaj bardzo sprawna, na pewno bym jej nie zmieniał.

A auto masz sprawne i lepiej jechać nie będzie. Zrobić chip-a to będzie jechac.

Opublikowano

Widać jak wół że na jalowym sonda stoi na 0,01v ale fakt że rzuciłem tylko okiem

Opublikowano

Chyba każdy widzi co innego, a te logi to były robione na pb czy na lpg?

Opublikowano
  • Autor

pb

Opublikowano

Witam bardzo nie chcę zakłądac nowego tematu więc pozwólcie że się podepnę , ja też proszę o analizę mojego silnika 1.9 TDI silnik AWX

Bardzo proszę o fachową analizę !!

Loga statyczne

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

i dynamiczne

Opublikowano
  • Autor

No fajnie kolego, ale temat dotyczy innego silnika i innej mieszanki... dlatego lepiej założyć nowy post bo się wymieszają dwa różne tematy.

Opublikowano

OK masz racje SORKI !!

Opublikowano

pb

Jak dla mnie to na pewno jest cos nie tak, auto jest seryjne czy coś było zmieniane w silniku? dziwnie krótkie są czasy wtrysku przy bucie, przepływka troche dziwnie wskazuje na wolnych obrotach, zrób tak skasuj błędy przed robieniem loga i zrób jeszcze raz 002 007 i w drugiej turze 002 025 tylko do odcinki.

Opublikowano
  • Autor

pb

Jak dla mnie to na pewno jest cos nie tak, auto jest seryjne czy coś było zmieniane w silniku? dziwnie krótkie są czasy wtrysku przy bucie, przepływka troche dziwnie wskazuje na wolnych obrotach, zrób tak skasuj błędy przed robieniem loga i zrób jeszcze raz 002 007 i w drugiej turze 002 025 tylko do odcinki.

Auto seryjne, mi nic bynajmniej nie wiadomo o jakich kol wiek zmianach od poprzedniego właściciela... przepływka była wymieniana z 2 mc temu (nowa ale nie ori) bo poprzednia uległa zniszczeniu :P przez moją głupotę, ale to długa historia :P hehe.

W takim bądź razie wykonam jeszcze raz logi na 3 od 1000 obr/min do odcinki z gazem w podłodze.

Opublikowano

Aha i tu może być problem, przepływka powinna byc dobrana po numerze identyczna jak siedziała w oryginale, zamienniki niestety się nie sprawdzają.

Opublikowano

Na tym to chyba nie będzie chodzić patrząc na to do ilu silników pasuje:grin: lepiej już poszukać oryginalnej sprawnej używki.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie się wahałem, czy używkę czy chińczyka bo za nowa 500 pln płacić to huhu.

---------- Post dopisany at 22:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:20 ----------

tak sobie przeglądam allegro powiedzcie mi czy te chipboxy coś dają ? np. ten Chip Tuning Box +25KM Audi A4 1.8T 150KM Benzyna (3447175675) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy to kolejna bajka o 7 krasnoludkach ?:)

Opublikowano

nie daja, pierwszy krok do zniszczenia sobie silnika jak ci tłoki potopi

Opublikowano
  • Autor

też tak myślałem ze to syf, a powiedzcie mi jak ew. zwiększyć moment obrotowy ?, bo mam dla porównania vw touran 1,9 z '04 i kurde jak tam się depnie w pedał to czuć tą moc, a w moim a4 lipa....

Opublikowano

czuc bo moment jest większy i dostępny nizej ale to często zludzenie, benzyna lubi obroty i tyle w temacie

moment osiągniesz tylko przez dobry program u dobrego tunera

Opublikowano
  • Autor

jakie to są koszta ?;)

Opublikowano

ok 1200 jak się dowiadywałem kiedys

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

yhym, to pozostaje mi zrobić jeszcze raz logi abyście przepatrzyli je, mała kosmetyka i dbanie o silnik :P, bo zapewne nie jest już pierwszej klasy :P w końcu wiek robi swoje

---------- Post dopisany 18-09-2013 at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany 26-08-2013 at 23:05 ----------

Panowie proszę o analizę.

Log (0 - 002,007,025)