Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnimi czasy auto mi strasznie zamula, nie ma kopa - reaguje jak żółw.

Chciał bym się dowiedzieć z których kanałów mam zrobić loga aby się coś dowiedzieć, czy na jałowym biegu czy pod obciążeniem.

Z błędów wyskakuje sonda lambda zbyt uboga mieszanka, możliwe że przez LPG, ale mi teraz głównie chodzi o PB.

Opublikowano

zrób logi z bloku 2 7 2 13 2 25 dynamicznie na PB.

Opublikowano
  • Autor

hmm trochę nie rozumiem, wchodzę w vag klikam 01 engine później block 08 chyba i tam mam podać kanał 002 i 007, następna opcja 002 i 013 itd ???

Opublikowano

tak dokłądnie i tak jak napisałes i uruchamiasz logowanie .logi dynamiczne robisz na 3 biegu od 1500-6500 obr z gazem w podłodze .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Kolego prawie dobrze ale nie do końca, log musi być w całym zakresie obrotów czyli wbijasz trójkę wciskasz start log przy 1500 obr. dajesz gaz do podłogi i ciągniesz do 6500 obr. wciskasz stop, może byc narazie jeden log z 002,007,025 bo te najważniesze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dziura w dolocie bedzie patrzac na logi

Opublikowano
  • Autor

A dokładniej ?:) chodzi o ten wąż co idzie do turbo ?

Opublikowano

chodzi o wszystkie wezę i wężyki począwszy od rury za Przeplywomierzem , poprzez wezyki od niej odchodzace, potem intercooler, ruru przed i za nim , jak również węzyki pod kolektorem ssacym jak i samym kolektorem, oringami na wtryskach , na tej drodze moze byc sporo nieszczelnosci.

kompresor w dlon i dmuchamy w dolot 1bar , po uprzednim wypieciu odmy

Opublikowano
  • Autor

Trochę pracy będzie :P, tylko gdzie jest ta odma ?:P jak to wygląda ?.

Opublikowano

odma jest wpieta do rury ktora idzie od przeplywomierza do turba tzw tip.

z tipa wypinasz taki czarny plastikowy grzybek i w tipie zaslepiasz dziure po odmie a zamiast przeplywki dajesz np puszczke po konserwie i skrecasz opaska zeby bylo szczelne, mozna dmuchac tez w ta dziure po odmie do tipa jesli Ci wygodnie.

Opublikowano
  • Autor

Żeby była jasność :) tak jak na zamieszczonym obrazku, nr 4 wychodzi od przepływomierza który jest w tej czarnej skrzynce gdzie jest filtr powietrza - czy ta odma to nr 10 ?,

a i zauważyłem że od nr 13 mam ułamany jeden króciec zapewne ten co wchodzi w nr4, bo nie ma połączenia między nimi jak na zdjęciu.

aebxtc4.jpg

---------- Post dopisany 16-08-2013 at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany 13-08-2013 at 17:46 ----------

Patrzyłem na szczelność wężyków i czy w ogóle wastegate się rusza, póki co jest przy tym elemencie ok widać jak pracuje sztanga i słychać takie pykanie jak by się klapka otwierała/zamykała ?, tak jak pisałem wyżej mój N75 jest uszkodzony, może mi się uda go zregenerować jak nie to kupię nowy, ale mam pytanie przy ilu barach powinien przepuszczać powietrze z tego króćca co wchodzi do (tupu ?) gruba rura od przepływki. Mam jeszcze może głupie pytanie, skąd się bierze ta kompresja w środku która pomaga sterować wastegate skoro jest to i tak połączone wszystko do tipa, a tip przecież ma mega dziurę do przepływomierza który znajduje się w tym pudle gdzie wlatuje powietrze i jest filtr powietrza ??? :). Wybaczcie ale lubię co nie co wiedzieć o tym przy czym grzebie.

Opublikowano

Kompresja bierze się z obudowy turbiny idzie wężyk do n75 i w zależności jak zasteruje n75 idzie króćcem do gruszki albo z powrotem do tipa.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za info

---------- Post dopisany 24-08-2013 at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany 17-08-2013 at 14:05 ----------

OK panowie, wymieniłem wężyki od turbo do N75 i od N75 do WG, wymieniłem również N75 bo poprzedni miał ułamany króciec zwrotny do tipa, była tam też dziura i resztki N75, teraz jest tam wszystko załatane, zrobiłem nowe logi starałem się robić logi na 3 i od 1500 obr :) no i do oporu jak droga pozwoliła

oto nowe logi:

Grupy: 002,007,013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 002,007,025 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Nadal coś słabo się zbiera autko :(

Opublikowano

co to q.....a za logi :facepalm:

3 bieg od 1000 obr/min do odcinki czyli 6500 obr/min

Opublikowano
  • Autor

o jaaaa :P aż tak fatalnie ?:( to chyba będę musiał sobie znaleźć lepsza drogę...

Opublikowano

nie fatalnie a wręcz ch....o :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

ty piszesz że od 1000 obr/min, inni że od 1500, więc w końcu jak to jest ?

Opublikowano

o 500 obrotów bedziesz sie targował ????? :grin::grin::grin:

zrób je jak trzeba i bedzie dobrze

Opublikowano

nawet z tych logow widać ze sonda umiera, oscyluje w czasie jazdy a na postoju 0,01v stale... n75 i przeplywka wydaja se być ok chociaż nie wiadomo co się dzieje powyżej 4000obr