Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zapala sie abs esp a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam podczas powrotu z pracy zapaliły mi się kontroli abs i esp po wylaczeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko ok po przejechaniu pewnego dystansu znowu sie zapalaną ktoś mial juz taki problem ?

Opublikowano

Podepnij Vaga i sprawdz bledy , mozliwe ze czujnik pedalu hamulca nawalil, lub czujnik kata skretu. Ale obstawiam to pierwsze.

Opublikowano

Masz może hidy zamontowane w lampach?

Opublikowano

od hidow bledy w sterowniku esp, abs pojawiaja sie gdy wlaczamy swiatla. Sam to przerabialem , wystarczyla dioda prostownicza na "+" i po problemie.

Opublikowano
  • Autor

nie mam hidow ale od paru dni smigam na 18 " moze to cos z tym zwiazane ?

Opublikowano

18" przy ALT jak tym sie jezdzi ? Wieksze kola raczej nie maja wplywu na sterownik.

Opublikowano
  • Autor

235/40/18 i jest ok ! naprawde silniczek smiga jak przecinak bardzo ladne przyspieszenie :) nie mam sztywnego zawieszenia wiec jest komfort :wink: w b5 mialem 17 i gwint i byla mega taczka . Tylko teraz zapalił mi sie abs i esp

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

kolego benyA4 a tak to wyglada

image.jpg

jestem naprawde mega zadowolony chociaż bałem się 18

Opublikowano

ladnie ladnie , a co do bledu to sprawdz vagiem i napewno problem sie szybko rozwiaze.

Opublikowano
  • Autor

mam taką nadzieje do pracy smigam co dzienie 2x po 4 km ale dzisiaj wracając coś takiego mi się zadziało musze to w weekend ogarnąć ja coś dam znac:wink:

Opublikowano

4km do pracy mozna spacerkiem , ja mam prawie 30 :) koniecznie napisz co pokazal Vag , pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

jak robisz 8 - 19 cały czas na nogach to nie chciało by się wracać :wink:

Opublikowano
235/40/18 i jest ok ! naprawde silniczek smiga jak przecinak bardzo ladne przyspieszenie :) nie mam sztywnego zawieszenia wiec jest komfort :wink: w b5 mialem 17 i gwint i byla mega taczka . Tylko teraz zapalił mi sie abs i esp

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

kolego benyA4 a tak to wyglada

http://s23.postimg.org/65sejyqc7/image.jpg

jestem naprawde mega zadowolony chociaż bałem się 18

Nie przesadzaj z tym przyśpieszeniem

Jeździłeś 1.8T?

A co do błedu może to być też przepływomierz

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

tak jezdzilem 1.8 T i co w zwiazku z tym ? :facepalm: 2.0 130 koni w zupelnosci wystarczy do tego auta a miałem na mysli to ze nie ma wielkiej roznicy 18 235. szeroka a 16 205. na ktorej mialem wczesniej auto

Opublikowano

Przy uszkodzonej przeplywce silnik pracuje inaczej. Koniec zgadywania czekamy na Vaga :)

Opublikowano

a co ma MAf do ABS ? do ESP to owszem

Opublikowano

zwróc uwagę czy kontrolki zapalaja sie po pierwszym hamowaniu od czasu uruchomienia silnika, jeśli tak to czujnik stopu.

Opublikowano

Odłącz przepływomierz to zobaczysz

Opublikowano

Jak jest uszkodzona przeplywka to wywala tez check engine. I przy uszkodzonej przeplywce ABS dziala a ESP nie.

Opublikowano

Odłącz przepływomierz to zobaczysz

nie mam potrzeby,nie raz to przerabiałem :grin:

Opublikowano

Może być czujnik stopu może być ale i bezpiecznik spalony, zaczyna się od najprostrzycj