Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koszt wymiany łancucha rozrządu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od tyg słysze tykotanie pod maska i to prawdopodobnie łańcuch rozrządu bo dżwięk dochodzi z tyłu silnika . Czy ktoś wie jaki koszt wymiany i czy to napewno to ?

Opublikowano

W tym silniku jest pasek rozrzadu a Tobie tyrkota pewnie nastawnik walkow. Koszta okolo 1500zl.

Wysyłane z mojego GT-I9070

Opublikowano
  • Autor

Rano po odpaleniu jest dziwne buczenie silnika przez ok 30 s . a pozniej tylko klekot.

Opublikowano
W tym silniku jest pasek rozrzadu a Tobie tyrkota pewnie nastawnik walkow. Koszta okolo 1500zl.

Wysyłane z mojego GT-I9070

przecież jest łańcuch wałków , ktory u mnie w 1.8T pod koniec eksploatacji wyciagnal sie o jakies 2 cm! bylo slychac obijanie sie o obudowe i gdy przeskoczyl auto zaczelo chodzic jak subaru

Opublikowano

Ans, mocno Ci grzechotal ten lancuszek? jaki przebieg silnika ? jakie inne jeszcze byly objawy.

Opublikowano

No nie wiem moze sie noe znam ale.... Lancuszek laczy dwa walki rozrzadu ibjest on z tylu silnika. Rozrzad to co wymieniamy jest na pasku w avj.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

a może to popychacze?

Opublikowano
Ans, mocno Ci grzechotal ten lancuszek? jaki przebieg silnika ? jakie inne jeszcze byly objawy.

sory ze tak pozno odpowiadam

objawem byl spadek mocy, bylo widac na hamowni przed/po

i bylo slychac grzechot troche, silnik chodzil inaczej, moze znajde jakis filmik to wrzuce

auto mialo przebieg 210 tys.km- pewne, niby tego lancucha sie nie wymienia, ale zdarza sie :wink:

0nkel masz racje

glano napisał"i to prawdopodobnie łańcuch rozrządu bo dżwięk dochodzi z tyłu silnika ."

Ty napisales " Lancuszek laczy dwa walki rozrzadu ibjest on z tylu silnika. "

slyszalem nie jedno 1.8T ktore mialo wyciagniety lancuch :wink:

więc ?

Opublikowano

Wymien łańcuch i po sprawie

Opublikowano
Wymien łańcuch i po sprawie

x2

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

to w końcu ile kosztuje napinacz i łańcuch?ja dołem 1000zl za napinacz i 120 za łańcuch.znam ceny z allegro i tez mnie to dziwiło ale przekonali mnie ze to są napinacze hydrauliczne,a mi wstawiają elektryczny lepszy.wiem ze w audi kosztuje 2300zl. ale jakoś nie do końca jestem o tym przekonany.może ktoś mnie uspokoić?:facepalm:

Opublikowano

"Hydrauliczny - elektryczny - lepszy" :polew::polew::polew::polew:

:facepalm:

Tam jest TYLKO elektrohydrauliczny, inny nie moze byc bo wywali błędy.

Opublikowano
to w końcu ile kosztuje napinacz i łańcuch?ja dołem 1000zl za napinacz i 120 za łańcuch.znam ceny z allegro i tez mnie to dziwiło ale przekonali mnie ze to są napinacze hydrauliczne,a mi wstawiają elektryczny lepszy.wiem ze w audi kosztuje 2300zl. ale jakoś nie do końca jestem o tym przekonany.może ktoś mnie uspokoić?:facepalm:

Zależy jakiej marki w jakim sklepie i po jakich zniżkach :wink:

Jak auto jest na elektro hydraulicznym to nie można wstawić hydraulicznego i na odwrót. 1120+ wymiana, jeszcze pewnie uszczelniacze na wałki, uszczelka pod napinacz i pokrywę zaworów i wychodzi niezła sumka :naughty:

Opublikowano

dzięki, jestem już spokojniejszy.też mi mówili o tym błędzie,więc wszystko chyba gra!