Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Woda we wnętrzu auta od strony pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Farelka na 12h i uchylone okna. tylko go nie spal :cool1:

Opublikowano

farelka daje rade, przyczyna mogla byc jeszcze inna , znam z autobsji - zlamany plastik nad filtrem pyltkowy w b5 tak mialem i woda z szyby lala sie prosto do kabiny wlotem powietrza do podlogi.

Opublikowano

kolego music, mozesz wiecej napisac ktory to plastik? bo jest tam 2;)i akurat ten z rynienka mam złamany, ale patrzac jak leci po nim woda to widac jak spływa do odplywu pod aku. natomiast ten przy samym filtrze jest ok.

• 2 lata później...
Opublikowano

w a4 macie podobnie jak w passatach na forum passata jest wielki watek o powodziach ;) jesli macie wode z prawej strony auta to moze cos sie stalo z odplywem klimi ( cieknie z okolicy schowka pasazera) albo jesli jak wczesniej pisaliscie macie zatkane odplywy pod akku i serwem to moze ciec jesli lewa strona to linka od maski albo bardziej prawdopodobne przez uszczelke do komputera a jesli z prawej strony to z uszczelki pod filtrem kabinowym.

Gajzer mozliwe ze przez drzwi sie zbiera albo przez odplyw od klimy

u mnie tak jak kolega napisał cieknie u pasażera z lewej strony pod schowkiem, podejrzewam odwodnienie klimy bo teraz leci ciurkiem jak trochę się zrobiło ciepło. może ktoś dokładnie opisze gdzie szukać tej rurki odwadniającej. a na pewno to klima bo jak wcześniej stawiałem na parkingu to plama pod autem a teraz sucho jak na pustyni. dzięki za pomoc.

• 7 lat później...
Opublikowano

Pewnie dostanę order złotej łopaty ?:rotfl:, albo co gorsza blokadę na forum za takie odgrzebanie ALE, robię to w dobrej wierze gdyż chciałem się podzielić tym co w mojej a4 b6 bylo powodem calej mokrej prawej strony auta, moze to kogos naprowadzi... Generalnie ciekło wiadomo z podszybia. Wszystkie możliwe odplywy posprawdzalem oprocz uszczelki przy ECU ale olalem to gdyz prawdopodobnie wtedy mialbym strone kierowcy mokrą. Odplywy przy aku i serwo byly w porzadku, podobnie uszczelka przy filtrze kabinowym i odplyw klimy. Jednakze w wyniku działania oparow i kwasu z akumulatora te odplywy byly mocno poharatane rdzą i dziury byly konkret. Pewnie wiecie do czego zmierzam, ale okazalo sie ze powodem byla dziura na podgrodziu, zaraz przy lewym odplywie akumulatora. Po dlugim czasie, owy kwas nazbieral sie w takim zaglebieniu pod tym podszybiem i wyrobil dziurę która miala przeswit pod wygluszeniem dokladnie pod schowkiem. Dziura zostala wymacana w zasadzie na farta. Dojscie bylo tak kiepskie i korozja tak zaawansowana ze w zasadzie sytuacja beznadziejna. Zakleiłem ta dziurę silikonem i tasma mocna szara. Zobaczymy jak to bedzie. Wiadomo ze lepiej byloby np taki ubytek zalatac wloknem szklanym ale no dojscie tragedia. Zalaczam fotkę jak to wygladalo.

img1.jpg

img2.jpg

img3.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Napisze swój przypadek może komuś pomoże.  .

Też walczyłem z tą  wodą. I wszystko ok odpływy drożne  od klimy drożne.  

Podstawka filtra kabinowego drugi raz przyklejona, szyba sprawdzona i dalej cieklo . Już ręce opadły.  Wlalem wodą i okazało się że obok podstawy filtra kabinowego miałem zaślepke  fabryczna i była po pękana. Gdy zacząłem lać wodę w środku kabiny zaczęło lecieć:)

Zaślepke ściągnąłem był tam gwint na śrubę, Dałem silikon i śrubke wkrecilem i po problemie . . 

Możeto komuś pomóże bo nie natrafiłem na podobny temat.  Jakby ktoś kiedyś chciał to wstawię foto:)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Misieqq7 możesz pokazać to miejce na zdjęciu?

Mam taki dziwny przeciek w okolicy filtra że powóddź w moim małyszu po prawej stronie.

Uszczelniłem już wszystkie dziury łącznie z zasilikonowaniem całej podstawy filtra.

Woda cieknie jakby przez jakąś dziurę wewnątrz prawego błotnika? jest to możliwe?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 12.01.2019 o 12:38, Misieqq7 napisał:

Napisze swój przypadek może komuś pomoże.  .

Też walczyłem z tą  wodą. I wszystko ok odpływy drożne  od klimy drożne.  

Podstawka filtra kabinowego drugi raz przyklejona, szyba sprawdzona i dalej cieklo . Już ręce opadły.  Wlalem wodą i okazało się że obok podstawy filtra kabinowego miałem zaślepke  fabryczna i była po pękana. Gdy zacząłem lać wodę w środku kabiny zaczęło lecieć:)

Zaślepke ściągnąłem był tam gwint na śrubę, Dałem silikon i śrubke wkrecilem i po problemie . . 

Możeto komuś pomóże bo nie natrafiłem na podobny temat.  Jakby ktoś kiedyś chciał to wstawię foto:)

Wstawisz foto? też mam problem  z wodą A nie do końca wiem o którą zaslepke chodzi