turzol Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Znajomy ma problem z dziwnymi ogłosami po wymianie zestawu sprzęgła LUK w swoim A6 C5 1.8T AWT, może ktoś miał podobny przypadek lub jest w stanie zdiagnozować problem? cytuje: Mam problem po wymianie sprzęgła LUK w mojej A6C5 1.8T AWT po jakim tygodniu jeżdżenia zaczęły się dziwne stuki ale tylko na rozgrzanym silniku (olej ok 100 Celsiusz).Mechanik przy wymianie twierdził ze dwumas wygląda dobrze a teraz gdy pojechałem do niego z tym stukanie to twierdzi ze to dwumas (dla mie troche dziwne). Opisze trochę te stuki na luzie stuka ciszej a po wciśnięciu sprzęgła i puszczaniu jest głośniejsze i szybsze stukanie. Nie wiem jakie sa naprawde objawy dwumasa ale chyba nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły silnik.Dodam ze jak auto postoi na luzie z włączonym silnikiem i troche ostygnie tak do 80 to stukania nie ma. Dzieki za pomoc Pod poniższym linkiem filmik z pracy mojego sprzęgła https://vimeo.com/68402831 Pozdrawiam
pioteros Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 ewidentnie dwumas o cos nawala, może coś się podgięło przy montazu, bedziesz pewnei musiał wsio rozebrać i sprawdzić
troylee Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Mam dokładnie ten sam problem tyle że ja nic nie wymieniałem. turzol, wyjaśniło się u znajomego co dokładnie było przyczyną?
turzol Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Mam dokładnie ten sam problem tyle że ja nic nie wymieniałem.turzol, wyjaśniło się u znajomego co dokładnie było przyczyną? Tak, przyczyną było to ze tarcza lub docisk uderzaly o obudowe skrzyni. Mechanik zauwazyl 2 świeże ślady wewnatrz obudowy. Po zeszlifowaniu tych miejsc papierem o gradacji 1500 problem stukania ustapil. Przypomne montaz byl prawidlowy, a zestaw sprzegla nowy LUK-a
Rekomendowane odpowiedzi