Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawa odstających drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje od pewnego czasu auta, z zamiarem kupna B6, niestety gdzie auta nie oglądam tam zawsze coś jest nie tak, jestem laikiem w tych sprawach dlatego postanowiłem napisać do was.

Bez_nazwy_1.jpg

1. jak drzwi się kończą nie przystają równo do reszt konstrukcji dolnej. da się palec wcisnąć, niestety oglądałem kilka egzemplarzy u różnych ludzi zarówno sedan jak i kombi. Wszystkie były podobne,m ten egzemplarz tak ma ?

2. i co jest głupie, nie znam się, ale z tyłu w zawieszeniu nie widać sprężyn, inna konstrukcja jak w B5 czy po prostu ktoś wyrzucił :D

Proszę o w miarę szybką odpowiedź :)

Opublikowano

Widziałem już masę B6 własnie z odstającymi drzwiami/listwami w tych miejscach, moja zresztą też tak ma.

Samochód przeleciałem miernikiem lakieru i wychodzi na to, że bezwypadek więc trochę to dziwne. A i nie wiem czy zauważyłeś, ale nad 2 na tej krańcowej części drzwi też lubią odstawać :decayed:

A i taka anegdotka, mam wrażenie, że w Avancie to praktycznie nie występuje, tylko sedany jakieś krzywe są :grin:

Opublikowano
  • Autor

A przepraszam cię bardzo, możesz coś dodać o zawieszeniu tylnym :) Mam do wyboru tę audi bądź mazdę 3 i nie wiem, w audi coś odstaje zawsze a mazda rdzewiak.

Opublikowano

Sprężyny siedzą głębiej w zawieszeniu, jak się od tyłu zajrzy to widać.

Opublikowano

odstaja listwy z 2 powodów

1. pod listwami na mocowaniach zbiera się rdza

2. listwy się rozklejają - rdzewieją, puchną i sie deformują, do tego wchodzi tam cały syf z drogi , piach brud itd dlatego jest tego taki efekt

Opublikowano

Problem odstających listew dolnych w drzwiach to dość powszechy problem w B6 i nie jest to koniecznie oznaka tego, że samochód wbył walnięty albo jeszcze jakoś inaczej kombinowany. Sam u siebie musiałem już wymienić list przedniąlewą, powoli widzę że zaczyna odchodzić prawa przednia, a wiem na 100%, że samochód nie był "robiony" w tych miejscach.

Opublikowano
  • Autor

Jaki jest koszt takiej wymiany. Czyli b6 nie jest tym za co tą markę chwaliłem, do tej pory śmigam b5 i nie ma nawet rdzy a auto 95r.

Opublikowano

Bo może masz te listwy juz wymienione w B5?

Tam one rdzewieja na potęgę. Zobacz ile ich juz jeździ bez. Sztuka jakieś 50€ w DE. Ostatnio wymienialem w mojej B5.

W 8E ( B6/7) jeszcze sie temu nie przyglądałem....

Opublikowano

Nowa do B6 w ASo ok 450zł/szt na przód:facepalm: możesz kupić używkę za ok 100zł, a wymina jest bardzo prosta, więc sam ogarniesz. Jak w B5 to niech już koledy powiedzą.

Opublikowano

na forum w dziale sprzedam ktos sprzedaje komplet za 100 zl

odnosnie wymiany - odkrecasz 2 srobki na koncach drzwi i wysowasz listwe w strone tylu auta , czyscisz blache pod listwami z syfu , mozma tez metalowe bolce - prowadmice listwy psiknac wd40 i wsuwasz nowe , przykrecasz srobki i po sprawie

Opublikowano
Jaki jest koszt takiej wymiany. Czyli b6 nie jest tym za co tą markę chwaliłem, do tej pory śmigam b5 i nie ma nawet rdzy a auto 95r.

nie słuchaj bo chłopaki coś idą po bandzie. Pierwsze słyszę o problemie z tymi listwami i jakie dyrdymały o "zbierającej" się rdzy...

Opublikowano

może odkręć te listwy i obejrzyj,zdjęcie to minuta osiem :wink:

Opublikowano
może odkręć te listwy i obejrzyj,zdjęcie to minuta osiem :wink:

a żebyś wiedział, że tak zrobię bo jak widać po moim poprzednim poście zagwózka jest niezła :) ale to już nie dzisiaj

Opublikowano
  • Autor

I kurcze kupiłem :D i się kurcze bardzo cieszę. auto cacuszko a listwami się narazie nie będę martwił gdyż tragedii nie ma. Teraz się z tym prześpię a jutro auto na warsztat, wymiana rozrządu itd. :P

Opublikowano

niech się dobrze sprawuje:thumbup1::thumbup1: