Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy tłumik??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiej firmy tłumiki polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Szukam taniego rozwiązania, ale nie na 3 misiące :)

Opublikowano

jak chcesz dobry to BOSAL

Opublikowano

Tez mam problem z tlumikiem a nie chcem zwyklego tylko jakis sportowy ale zeby nie chodzil strasznie glosno.Mialem taki w B4 to przy 140 chcialem wysiadac z samochodu hehe a wracajac do tematu jezeli chodzi o bosalto tez jestem za ta firma.

Opublikowano

Jeżeli tłumik to tylko Remusa. Miałem taki dedykowany w escorcie 1.6 16v. Chodził miodzio. Ładny rasowy basik. Można było jechać 190 a uszy nie więdły. Jak chcesz tanio poszukaj używki albo promocji na niemieckim ebayu.

Opublikowano

Bosal tej firmy sa tłumiki wkładane fabrycznie w wielu markach samochodów kupisz go raz i koniec ty już go nie zmienisz :wink:

propozycja spanky jest OK

Opublikowano

Czesc,

a jezeli chodzi o srodkowy, to czy rowniez te same firmy polecacie? (juz mi pierwsza blacha calkiem przerdzewiala, wiec czas na wymiane).

Opublikowano
Jakiej firmy tłumiki polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Szukam taniego rozwiązania, ale nie na 3 misiące :)

Jesteś pewien że tłumik ci padł bo w dieslu są one bardzo żywotne.

Opublikowano
  • Autor

Troche glosno sie zrobiło, wiec tak kontrolnie sie chciałem dowiedziec. Na razie to mi sie odkreciła obejma miedzy srodkowym a katem i troche mi dzwonił.

Opublikowano

popieram ten tłumi który wskazał zioolko

[ Dodano: 22-12-2006, 07:11 ]

remus

Opublikowano
Troche glosno sie zrobiło, wiec tak kontrolnie sie chciałem dowiedziec. Na razie to mi sie odkreciła obejma miedzy srodkowym a katem i troche mi dzwonił.

Pytałem z tego powodu że w tych autkach szybciej pada plecionka (ewentualnie zakchany kat) niż tłumik. Jeśli układ wpada w rezonanz to możę obiajwiać się buczeniem z tłumik - rezonuje tak jak pudło gitary ;) wiec musisz sprawdzić to na kanale i sprawdzić tłumiki jeśli coś np. w nich lata to do wymiany, jeżeli wyglądają na zdrowe to plecionka lub zapchany kat.

Opublikowano
  • Autor

plecionka nowa, kata nie ma, w tłumikach nic nie lata... Jakies dalsze propozycje??

Opublikowano

Podpinam się, mi pierdzi z okolic kata lub tej " charmonijki " jak jest zimny na ssaniu, po rozgrzaniu jest cisza na całym wydechu, cóż to jest wiem że najlepiej odpalić zimnego na kanale i obsłuchać, ale jakoś nie mogę sie z tym zebrać ,więc może coś wywróżycie z fusów :wink:

a tak na marginesie moja niunia ma 9 latek i tłumiki wygladają na bardzo zdrowe, zero rdzy, fakt że jak walne piachą w tylni to słychać syf w środku jak lata, ale pracuje cicho więc nie jest tak adadur że jak coś lata w tłumiku, to trzeba go wymienić myślę że zrobię na nim jeszcze duuuużo km. :cool:

Opublikowano
plecionka nowa, kata nie ma, w tłumikach nic nie lata... Jakies dalsze propozycje??
Może to i tłumik ale już nie będzie tak cicho jak z katalizatorem

[ Dodano: 22-12-2006, 09:40 ]

[...]

a tak na marginesie moja niunia ma 9 latek i tłumiki wygladają na bardzo zdrowe, zero rdzy, fakt że jak walne piachą w tylni to słychać syf w środku jak lata, ale pracuje cicho więc nie jest tak adadur że jak coś lata w tłumiku, to trzeba go wymienić myślę że zrobię na nim jeszcze duuuużo km. :cool:

A co ty porównujesz wydech diesla z benzynką...

Opublikowano

filozofia ta sama a chodzi o to ze jak ma ori i jeszcze przy dislu gdzie podobną są żywotniejsze od benzynki to dziwne że mu już któryś by padł a wogóle to który rok ma to auto bo w avantarku nie podał :???:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wtrace sie w temat :P

dzis bylem w sklepie z czesciami samochodowymi i chcialem kupic taki swoj zestaw : oryginalny tlumik do audi( ew.zamiennik) + koncowka Ultera ... okazuje sie ze koncowa 100zl(nawet mnie nie zabolalo) .. ale tlumik -->400zl :diabel: ... i mam dylemat .. a te tlumiki ULTER-a koncowe sa po 250 zl :) .. tylko ja chce miec cisze aucie .. z lekkim basikiem :) .. na dedyka mnie nie stac :)