Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Przepływka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wpadłem dziś na świetny pomysł - postanowiłem wyczyścić przepływkę :wallbash:

Po czyszczeniu spirytusem i patyczkami z watą i zamontowaniu w niuni zrobił się muł

totalny :angry:

W odpowiednie piny wstawiłem diodę no i mulenie przeszło ale czarne chmury się pokazały.

Przepływomierz Bosch 0281002216.

Pytanie:

1. Ile kosztuje oryginał w aso?

2.Co myślicie o podróbkach na allegro po 100 pare PLN?

Opublikowano

W październiku ubiegłego roku płaciłem 380 zł ze zwrotem starego przepływomierza. Przed kupieniem oryginału w ASO sugerując się cenami kupiłem o identycznym numerze przepływomierz BOSCH na allegro. Może miałem pecha ale męczyłem się z nim trzy miesiące ponieważ kolejni magicy po podłączeniu pod program diagnostyczny nie wiedzieli co jest przyczyną szarpania. Łączne koszty które poniosłem przerosły koszt nowej która i tak na koniec musiałem kupić, jedyny plus to wyleczyłem się z zamienników. W przypadku nowej z ASO masz gwarancję na dwa lata warunek musisz zamontować u nich lub innym warsztacie. Mi zaśpiewali za wymianę 80 zł i zrobiłem to w serwisie Fiata za 15 zł.

Opublikowano

Po czyszczeniu spirytusem i patyczkami z watą

tak sie nie czysci przepływek :decayed:

bosch po rabatach w hurtowni 243 zł

Opublikowano

2.Co myślicie o podróbkach na allegro po 100 pare PLN?

Raczej odposc sobie takie wynalazki z allegro :)

Opublikowano

Po czyszczeniu spirytusem i patyczkami z watą i zamontowaniu w niuni zrobił się muł

i tu lezy pies pogrzebany .... :naughty:

a lmm tylko z ASO ...

Opublikowano

też sie przygotowuje do wymiany przeplywki u mnie objawy są takie ze raz idzie dobrze raz muł :/ a szczegolnie zauważyłem ze zależy to od temperatury powietrza jesli jest ciepło (tzn. postoi tak 8 godzin na sloncu jak w pracy jestem) idzie dobrze

Opublikowano

i tu lezy pies pogrzebany .... :naughty:

a lmm tylko z ASO ...

ciekawa metoda. LMM podobnie jak inne czujniki tylko 100% ORI wiec ASO lub autoryzowany dystrybutor.

też sie przygotowuje do wymiany przeplywki u mnie objawy są takie ze raz idzie dobrze raz muł :/ a szczegolnie zauważyłem ze zależy to od temperatury powietrza jesli jest ciepło (tzn. postoi tak 8 godzin na sloncu jak w pracy jestem) idzie dobrze

o logowales samochod? czy diagnoza na podstawie domyslu?

Opublikowano

samochod podpinalem pod VAG-a wszystko ok tylko nie wiem jak ta cholerna przeplywke sprawdzic turbo laduje prawidlowo, egr dziala dobrze a nie potrafie po logach sprawdzic przeplywki :wallbash: cala reszta sprawdzona i jest ok.

Opublikowano

ten rodzaj diagnozy jest coraz bardziej popularny na forum :naughty: ....

ja sie w takich przypadkach poddaje ...

Opublikowano

Samochód był logowany jak wrócę do domu to wrzucę logi może ocenicie czy to przeplywka

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem i ożył :)

Jestem lżejszy o 85 E z rabatami.Oczywiście kupiłem oryginalną Bosch.Jeżeli ktoś planuje zakup przepływki za granicą proponuję wziąść

ze sobą uszkodzoną.W razie braku starej na wymianę biorą 50 E więcej.

Opublikowano

w moim AFN pojawia sie takie cos, ze przy ''wiekszych'' predkosciach tak do 120 ciagnie dobrze, jest zrywny, dopiero po przekroczeniu 120 robi sie z niego muł... i jak zwolnie do mniejszych predkosci (nawet 40-50km/h) pozostaje takim mulem, dopiero jak sie zatrzymam, wyłacze silnik postoje ok 30 sek. moge dalej cieszyc sie zrywnoscia... czy to przepływka daje o sobie znac? da sie to jakos naprawic, czy juz tylko wymiana (z tego co widze na forum to tylko na orginał :przebiegly:)?

Opublikowano

z tego co piszesz wynika ze masz klasyczny NOTLAUF bylo o tym sporo na forum poszukaj i obowiazkowo podepnij pod VAG-a to dowiesz sie co go powoduje

Opublikowano

Nie wszyscy są fachowcami w tej dziedzinie. Jest sporo osób które posiada VAGA-a ale tylko nieliczni potrafią na podstawie zmierzonych wartości postawić diagnozę. Osobiście się o tym przekonałem jak facet kroił mnie po 50 zł za podpięcie i wymyślał coraz to nowe diagnozy, byłem też w ASO gdzie osoba robiąca próbę drogową na podstawie zmierzonych wartości stwierdziła, że przepływomierz jest ok.

Opublikowano

z tego co piszesz wynika ze masz klasyczny NOTLAUF bylo o tym sporo na forum poszukaj i obowiazkowo podepnij pod VAG-a to dowiesz sie co go powoduje

a gdzie moge podpiąć sie pod VAGa, bo swojego nie posiadam. Ewentualnie na VW moge podjechac, w ogole to ile takie sprawdzenie by mnie kosztowało?

Opublikowano

a gdzie moge podpiąć sie pod VAGa, bo swojego nie posiadam. Ewentualnie na VW moge podjechac, w ogole to ile takie sprawdzenie by mnie kosztowało?

Najlepiej poszukaj kogos z forum z Twojego rejonu