Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłącznie modułu haka holowniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prośbę - jeżeli któryś z kolegów posiada schemat i sposób podłącznia ori modułu od haka holowniczego to bardzo bym prosił o przesłanie - [email protected]. Prosiłbym również o wskazówki co do montażu i podłączenia. Hak holowniczy - 8E0 800 491 B. Dziękuje z góry.

Opublikowano

Cześć, poszedł schemat na maila

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki a wiesz może czy są gdzieś z tyłu przygotowane kostki żeby się wpiąć z modułem czy trzeba ciągnąć wszystko do przodu (ten schemat co mi podesłałeś dotyczy podłączeń ale w którym miejscu ??)

Opublikowano

Niestety nie wiem czy są tam przygotowane kostki i w którym miejscu powinien być ten moduł

Opublikowano

Na 98% masz przygotowane kostki .

Opublikowano
  • Autor

Chodzi Ci o to że kostki będą w którymś z boczków i wystarczy podłączyć moduł (czy standardowo A4 B7 miało pociągniętą wiązkę na hak)

Opublikowano

Niestety w B7 nie znajdziesz żadnego ułatwienia, aby podłączyć hak. Zasilanie trzeba ciągnąć od skrzynki bezpiecznikowej, can jedynie dałoby się zmostkować, gdybyś miał parktronika. Jeżeli nie, to ciągniesz z przodu od licznika lub modułu MCE. Moduł haka jest umieszczony na stelażu pod tapicerką bagażnika z lewej strony.

Opublikowano
  • Autor

Znaczy mam umieścić moduł haka na stelażu pod tapicerką ? Czy jest tam ? Zasilanie to nie problem ale gdzie podłączyć can i pozostałe kabelki ? Może ma ktoś schemat podłączenia modułu : 8E0 907 383 B, albo wie jak to zrobići mgógłby to opisać.

---------- Post dopisany 03-07-2013 at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany 27-06-2013 at 20:47 ----------

Hak już zamontowany i wszystko podłączone.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Znaczy mam umieścić moduł haka na stelażu pod tapicerką ? Czy jest tam ? Zasilanie to nie problem ale gdzie podłączyć can i pozostałe kabelki ? Może ma ktoś schemat podłączenia modułu : 8E0 907 383 B, albo wie jak to zrobići mgógłby to opisać.

---------- Post dopisany 03-07-2013 at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany 27-06-2013 at 20:47 ----------

Hak już zamontowany i wszystko podłączone.

A powiedzcie mi czy jak zapnę coś do gniazda przy haku to powinno mi odłączać czujniki parkowania z tyłu. Mam tak że po zamontowaniu platformy na rowery i podłączeniu jej oświetlenia do gniazda haka to na wstecznym czujniki cały czas piszczą. Dodam że hak i sterownik ori. Linia CAN pociągnięta od przodu samochodu. Wszystko podobno zakodowane.

Opublikowano

Zdecydowanie podłączenie wtyczki do gniazda przyczepki powinno powodować wyłączenie czujników parkowania z tyłu.

Skoro działa Ci oświetlenie przyczepki prawidłowo a nie rozłącza PDC to pewnie masz coś źle zakodowane. W b7 pod haka koduje się trzy sterowniki: MCE, liczniki no i właśnie PDC jeżeli jest w aucie.

Sprawdź jeszcze czy po podłączeniu wtyczki przyczepki i zapaleniu przeciwmgielnych świecą one tylko w przyczepce a nie świecą w aucie- bo tak powinno być. Ja obstawiam że masz nie zakodowany moduł PDC.