Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGA] White A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z dobre 2-3 miesiące szperam po forum z uwagi na to, że stałem się niedawno posiadaczem białej A4. Przeskoczyłem ze Skody Superb II którą jeździłem nieco ponad 3 lata ( bardzo fajne auto ). Skodę dość mocno grzebałem pod względem car audio ( w zasadzie pełne wygłuszenie poza dachem, 3way na przód, podział pasywno-aktywny, procek Alpine 701, przeróbki słupków przednich, itp, nie ukrywając chyba to był pierwszy Superb2 tak mocno grzebany amatorsko w PL :) )

Wracając do tematu to białas jest roczny , przebieg w tej chwili 26 tyś km. Silnik 2.0 tdi, 143KM. Autko z Polskiego salonu, gwarancja.

Z wyposażenia z głowy:

-led+xenon

-felgi 18'' + lacie 245/40/18 ( pierwsze co kupiłem, bo założone były 16'' ), do tego zimówki nowe na org alumach

-zero chromów na zewnątrz co mnie cieszy

-kierownica trójramienna, wielofunkcyjna, pikowana

-elektryka szyb

-elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka ( nieskładane niestety )

-czujnik zmierzchu

-czujnik deszczu

-pakiet oświetlenia ( chyba, mam podświetlane nogi itp )

-tempomat

-radio Concert i jakiś tam sound system z plastikowym niby subem pod półką

Patrząc na większość audic na forum to taki golasek bidny.

Plany:

-fele 18'' / to już zrealizowałem

-przyciemnienie szyb wszystkich / to w zasadzie na już

-jak się d*pa przyzwyczai do tego auta po przesiadce z Superba ( mało komfortu i twardawo póki co ) to pomyślę o zawieszeniu bo wizualnie aż się prosi o te 3-4cm w dół

-grzane fotele lub webasto / to muszę zrobić przed zimą ( wstępnie mam wycenę na webasto )

-składane elektrycznie lusterka / codziennie wjeżdżam w bardzo wąską zastawioną uliczkę i standardowo wykorzystywałem tą opcję u siebie przy przeciskaniu się i mocno mi tego brakuje

-wizyta u aligatora, myślę kulturalne ok 180KM zrobić / robię ostatni przegląd przez końcem gwarancji i do dynosoftu jazda :)

-audio :) tym razem nie porywam się już na taki mod audio jak w S2, bo przez prawie 2 lata jeździłem wiecznie rozgrzebanym autem, ale drzwi trzeba będzie wygłuszyć porządnie, wyprowadzić przewody głośnikowe, pewno nie obejdzie się bez modyfikacji trójkątów z tweeterami, zostanę przy systemie dwudrożnym ale oczywiście nie fabrycznym :), no i obowiązkowo wyciągnięcie optyka jak się da z concert'a i doprowadzenie sygnału do procesora dźwięku ( zwrotka + czasówki ), wzmacniacz oczywiście, potem na uzupełnienie drugi do suba ( sub jakaś mała 10'' zabaweczka w boczek ) i będzie to jakoś może grało.

Co do białasa to chyba poza ciemnymi felgami i szybami odpuszczę oklejanie dachu co ostatnio jest w modzie, ale kto wie co mi strzeli w tym temacie do głowy.

Dzisiaj też zrobiłem podstawowego dla mnie mikro moda polegającego na oderwaniu oznaczenia modelu i silnika. Co ciekawe autko ma rok, a ja również dzisiaj przy okazji pucowania białasa oklejałem folie z progów :)

Fotki białasa:

DSC8937.jpg

DSC8941.jpg

DSC8950.jpg

DSC8953.jpg

DSC8959_2.jpg

DSC8967.jpg

DSC8975.jpg

DSC8982.jpg

DSC8994.jpg

Opublikowano

Bardzo ładna B8, to są 18stki? Wyglądają na strasznie małe

Opublikowano
  • Autor

Tak 18''. Mam to samo wrażenie niestety :(

Myślałem nad 19'' ale wygrał zdrowy rozsądek. Jeżdżę około 50 tyś km rocznie, na letnim zestawie robię około 30-35 tyś po PL z czego 20% dróg jest tragiczna , więc bałem się że przesadzę z 19''.

Opublikowano

Gratki zakupu :wink: biała B8 :kox: :kox: :kox: ta felga na pierwszy rzut oka to przypomina Rotory :decayed:

Bezawaryjności :good:

Opublikowano

śliczny białasek

troche ubogi w środku ale zaraz pewnie dogrzebiesz dobre audio lepsze od B&o:wink:

Opublikowano

Brak chromów :thumbup1:

Poprawa naglosnienia:thumbup1:

Bo oryginalne granie jest takie sobie....

Opublikowano

Gratulacje i niech Ci służy:wink:

Opublikowano

super fura i modny kolor :wink:

Opublikowano

Fajny białas i to sedan :naughty: powodzenia w modach :wink:

Opublikowano

MMI 3G+ i 19cali koła i będzie koks :)

Opublikowano
  • Autor

Kurcze za 6,5k za MMI 3G+ to można zrobić klasa system dwudrożny z przodu, jakoś nie mam parcia na MMI3G , wolę Concert+procesor dźwięku. Jakby MMI3G można było złożyć za max 3,5-4k to jeszcze mógłbym się zastanowić.

Opublikowano

Jak będziesz zakładał jakieś pozorne audio daj mi znać brakuje mi dobrej muzy w audi, mam zwykłą 3G bez banga. Może lepsze głośniki dały by radę?

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

bardzo ładna, ale kółka o cal za małe :kwasny: