Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o sprzegło 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam nastepujacy problem strasznie mi zrywa przy zmianie biegów(tak jak bym nie umiał ruszać-zmieniac biegów) pewnie to dwumas do wymiany co polecicie nowy czy uzywany jak uzywany jak to sprawdzić czy jest w dobrym stanie jak powinnien wygladać silnik 2.0 alt 196 000km przbiegu.

dziekuje za podpowiedzi

pozdrawiam

Opublikowano

tu nie masz dwumasa tylko zwykle sprzeglo.

Opublikowano

hmm ALT i sztywne koło ?

Opublikowano

Dziwnego masz tego ALTka bez dwumasy :kwasny:

Albo mnie mechanik naciągnął bo miesiąc temu za swoje zapłaciłem ponad 1,5k +800 wymiana:wallbash:

I czasami też mi się zdarzają szarpnięcia - zwłaszcza na zimnym silniku i pod górę. Nie wiem czy temperatura ma wpływ ale tylko w jednym miejscu takie zjawisko zauważyłem: gdy wyjeżdżam z pracy z podporządkowanej i muszę pod górkę uciekać.

Opublikowano

800 za wymianę :facepalm:

w manualu podobno sztywne koła są a w multi dwumasy - potwierdzi to ktoś ?

Opublikowano

Wymienialem tydzien temu chyba ze masz automat bo ja sam zamawialem sachsa za 380 pln :) tarcza + docisk + maly plastik = 389 pln tu masz link SACHS SPRZĘGŁO AUDI A4 B5 B6 B7 A6 C5 1.8 1.8T 2.0 (3315226615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. pozdr.

Opublikowano

W ALT jak i wszystkich innych benzynach w B6 od 1,8 w górę jest DKZ, czyli dwumasowe koło zamachowe.

Tyle że szarpanie czy zrywanie to nie musi być oznaką kończącego dwumasu a prędzej tarczy i docisku

Opublikowano

Potwierdzam- w ALT jest dwumasa. Byłem przy wymianie tarczy sprzęgła przy moim samochodzie i widziałem na własne oczy :wink:

Opublikowano
Wymienialem tydzien temu chyba ze masz automat bo ja sam zamawialem sachsa za 380 pln :) tarcza + docisk + maly plastik = 389 pln tu masz link SACHS SPRZĘGŁO AUDI A4 B5 B6 B7 A6 C5 1.8 1.8T 2.0 (3315226615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. pozdr.

Ale u mnie było kompletne z dwumasą i okolicą.