Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

A4 b6 - cieknący przegub zewnętrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z przegubami zewnętrznymi w mojej A4-ce. Mianowicie 10.2012 wymieniłem jeden z przegubów na Ruville 75717S, ponieważ taki został mi zaproponowany przez sprzedawcę jako pasujący do mojego auta. Nie minęło 5 miesięcy i posypał się ten oraz poprzedni. Wymieniłem dwa na 75717S w innym zakładzie aby wyeliminować wadliwość montażu. Po 3,5 miesiąca jeden jest rozerwany w zagięciu gumy osłonowej, a drugi też się poci od strony skrzyni. Na stronie Ruvilla znalazłem informację, że ten 75717S nadaj się ale do B5, a do mojego auta powinien iść 75727S. Przeguby na pierwszy rzut oka wydają się identyczne, różnią się jedynie jednie średnicą zewnętrzną o 1,5mm. Przy zakładaniu nowych przegubów mechanik wspomniał, że wydaje mu się, że osłona jest jakby ciut za krótka. Proszę o info czy ktoś się już tym spotkał? Jest ewidentnie jakiś problem z tymi przegubami, co może być przyczyną? Ruville to średni gracz na rynku ale nie robi badziewia, dlatego tym bardziej mnie dziwi, że wysiadają po 3 miesiącach.

Rok produkcji 2002 bez quattro, manual.

Opublikowano

Pewnie winna jest ta osłona

Ostatnio też wymieniałem i ta osłona jakby bardziej plastikowa a nie gumowa. Założyłem używaną - sprawną, po starym przegubie

Pewnie guma pękła i dostał się piasek i po przegubie

Opublikowano

Witam,

Ja założyłem osłonę z kompletu od Ruvilla. Osłona była gumowa. Stąd bardzo mnie zdziwił fakt że tak szybko się wysypała. Nie wiem może jest jeszcze coś co pominąłem...