Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa pilot centalnego zamka - POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może takiego kogoś uda mi się namierzyć. Kawałek pręta już znalazłem. A gdzie najlepiej odciągać drzwi żeby ich nie uszkodzić? U samej góry???

no tak u góry tylko powoli po kawałeczku i dobrze jak miałbyś ala'klina jakiegoś:wink:

Opublikowano
  • Autor

Może być kawałek deseczki ?

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

A jeśli już uda mi się otworzyć auto to od czego zacząć? Bezpieczniki w pierwszej kolejności???

Opublikowano

zastanów sie porządnie czy nie zostawiłeś czegoś w aucie, co pobierałoby prąd. Jezeli nie to nad rozładowanym aku bym się zastanowił.

Jeżeli pompka jest sprwna i aku dobre to można jeszcze próbować dostać sie do przelotki w drzwiach i wysterowac tam zamek. Aleto raczej trudna opcja, trzeba ściągnąć koło i odchylić nadkole i błotnik.

Opublikowano
  • Autor

Nic takiego co by pobierało prąd nie zostawiłem, Ładowarki odpięte, cb wyłączone, radio też...

---------- Post dopisany at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ----------

Samochód udało mi się otworzyć poprzez odciągnięcie drzwi i otwarcie ich przez ciągnięcie klamki od środka.

Po otwarciu ku mojemu zdziwieniu w samochodzie było 0 prądu. Bateria całkowicie rozładowana :facepalm:

Po długich poszukiwaniach znalazłem gostka z kablami i wspólnie odpaliliśmy autko.

Przyczyną rozładowanego auk była zostawiona włączona lampka w podsufitce :kwasny:

Wszystko wszystkim ale nadal nie działa pilot centralnego zamka kompletnie 0 reakcji na otwieranie i zamykanie.

Mogła w nim paść bateria tak z dnia na dzień czy jest to spowodowane tym że aku było rozładowane kompletnie?

Proszę o wypowiedzi na ten temat.

Opublikowano

Bateria w pilocie powinna być ok. Musisz teraz zrobić procedurę dopasowania pilota do pompki, ale do tego trzeba mieć dwa kluczyki lub kompa z vag-iem. Przy metodzie z dwoma kluczykami musi być sprawny zamek kierowcy więc u Ciebie i tak nie da radę tego zrobić bo masz uszkodzony.

Opublikowano
  • Autor

Kluczyki 2 posiadam ( scyzoryki z 3 przyciskami )

Zamek w drzwiach mam uszkodzony.

Pozostaje tylko podpięcie pod komputer?

Opublikowano

albo naprawić zamek...

W B6 wiem, że idzie vagiem dopisywać kluczyki do modułu komfortu. W B5 chyba też ale nie mam pewności.

Opublikowano
  • Autor

Czyli wymienić wkładkę czy cały zamek się wymienia?

Opublikowano

Nie wiem bo nigdy tego nie robiłem ale na forum są opisane naprawy zamka

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-afn-wymiana-zamka-drzwi-kierowcy-96265/

to z przedlifta ale może będzie podobnie -->http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-adr-demontaz-przedniej-klamki-zamka-fotostory-17806/

Opublikowano
  • Autor

Zamek wymieniony w drzwiach jak i w klapie, piloty zakodowane, wszystko teraz działa OK.

Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie.

Temat uważam za zamknięty.

Pozdrawiam