Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działają elektryczne szyby ani szyber dach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Wystąpił taki problem, że nie mogę otworzyć żadnej szyby, ani uchylić/otworzyć szyber dachu :facepalm: Bezpieczniki sprawdziłem, kostni też, w drzwiach kierowcy kable posprawdzałem, wszystko jest w najlepszym porządku. Nie chodzą tylko te 2 rzeczy, dodatkowo dodam że lusterka się składają jak i również chodzą.

Kolega Krzysiek podrzucił mi link :

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/niedzialajace-szyby-problem-modulem-komfortu-273397/

myślicie że to może być to ? Może ma ktoś jakieś pomysły to z chęcią posłucham, będę wdzięczny za każdą radę :wink:

---------- Post dopisany 19-07-2013 at 18:55 ---------- Poprzedni post napisany 14-07-2013 at 14:49 ----------

Winowajcą jest moduł komfortu, to tak dla potomnych. :wink:

Opublikowano

miałem rację zatem :P

Opublikowano

VAG-iem lub VCDS-em możesz sprawdzić działanie przycisków sterujących ruchem szyb. W VCDS musisz połączyć się z modułem komfortu, następnie opcja Measuring Blocks - Group 011 - pola Driver side i Thermal protection active.

Naciskając przyciski sterujące szybami po stronie kierowcy obserwujesz te pola:

Prawidłowo powinno być:

Driver side: Not oper - szyba nieruchoma, Auto Close lub Auto Open - przy głębszym naciśnięciu przycisku sterowania szybą kierowcy, Manual Close lub Manual Open - przy płytszym kliknięciu przycisku sterowania szybą kierowcy.

Thermal protection active - analogicznie jak wyżej, tylko dla przycisku przy kierowcy dla sterowania szybą pasażera.

Dla pojedynczego przycisku sterującego szybą pasażera od strony pasażera - nie znalazłem opcji w Measuring Block.

Opublikowano
miałem rację zatem :P

Dokładnie :wink:

Opublikowano

Zgadza się winny jest moduł zawarty w pompce centralnego bynajmniej w b5.

Ja musiałem wracać do elektro bo oddałem mu pompkę do roboty i nie podniosłem szyby przed wypięciem pompki:facepalm:

Opublikowano

Witam! Dołączam do grona osób mających problem z szybami, gdzie winowajcą był przekaźnik w module komfortu. Po wymianie wszystko wróciło do normy :) POZDRAWIAM