QuattroBRD Opublikowano 17 Stycznia 2023 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Cześć wszystkim Przeczytałem cały temat, bo mam podobny problem i wywnioskowałem, że problemem szarpania podczas przyspieszania jest EGR. Wziąłem się za ten EGR, żeby go wyczyścić i okazało się, że EGR jest całkowicie zaślepiony i najprawdopodobniej w sofcie wyłączony, bo nie mam żadnego błędu. Czy macie jeszcze jakieś pomysły, co mógłbym sprawdzić? Byłem na kompie i wtryski mam ponoć ok. Dodam jeszcze, że podczas mocnego przyspieszania na 1 i 2 jest takie półsekundowe odcięcie, a później dalej ciągnie normalnie. Problem z szarpaniem zaczyna się od 3 biegu i obrotów ok 2200.
Krisu a4 b7 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Nie wiem czy już znacie tego mega kota, więc wrzucę.
ori52 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Opublikowano 22 Stycznia 2023 W dniu 17.01.2023 o 11:48, QuattroBRD napisał(a): Cześć wszystkim Przeczytałem cały temat, bo mam podobny problem i wywnioskowałem, że problemem szarpania podczas przyspieszania jest EGR. Wziąłem się za ten EGR, żeby go wyczyścić i okazało się, że EGR jest całkowicie zaślepiony i najprawdopodobniej w sofcie wyłączony, bo nie mam żadnego błędu. Czy macie jeszcze jakieś pomysły, co mógłbym sprawdzić? Byłem na kompie i wtryski mam ponoć ok. Dodam jeszcze, że podczas mocnego przyspieszania na 1 i 2 jest takie półsekundowe odcięcie, a później dalej ciągnie normalnie. Problem z szarpaniem zaczyna się od 3 biegu i obrotów ok 2200. U mnie w BRD zacinała się geometria turbiny. Wyjmij turbo i daj do czyszczenia.
kamilkiero Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 Moje auto to Audi a4 B7 1,9 TDI BKE Mam taki problem że na obrotach 1072 plus minus 1100 do 1300 mam szarpanie silnikiem nie mocne ale strasznie denerwujące. Najgorzej jest np w korku ruszasz obroty w górę i spadają na te 1075 i zaczyna się szarpanie 30tys km temu robiłem całą górę silnika ( wałek+panewki+regeneracja pompek + tulejowanie gniazd no i nowa uszczelka pod głowica ) zrobiłem przed chwila loga czy mógłbyś zerknąć i coś doradzić ? https://log.tunezilla.com/chart/690486#H8KLCAADwpNaZAIDTcKNw4sKAjEMRcO/JcOrBCwIw6rCt8KULsKqE2rCoDZDwprCkcORwq93Hihuw67DohwON0bCuMOpw6Mqwo3CqcKYTmMHPCRcYVXCkzcDQsKudcOZw4LCjS07w4Nuw5vCk8ONw4nClWbDisKzwqzDlcOew6VhwqDDlw/CgUnCucO7wpZ0w7Y/EU94w4YLwobCpcKBwrDDuTzCucO2wrHCin8fw4MxwqUPCDjCqzDCngAAAA==
ArturB7 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Witam, czy ktoś wie gdzie zamówić omawianą zaślepkę EGR ? Niestety ale problem spotkał i mnie
Rekomendowane odpowiedzi