talib1990 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam. Ostatnimi czasy zmieniłem łącze na 60 mb/s ...dzisiaj przyszedł nowy Router o standardzie N. Problem polega na tym, że na nowym netbooku mojej dziewczyny net zapierd*la i w testach pokazuje ok 60 mb/s a w ustawieniach sieci ok 144 mb/s i jest ruchome natomiast u mnie w testach pokazuje max 25 mb/s a w ustawieniach 54 mb/s i stoi..... w czym tkwi problem z moim komputerem ? Karta sieciowa jest chyba w standardzie N model to Ralink RT3090. Licze na pomoc ... bo może gdzieś musze zmienic ustawienia karty Wifi aby obsłużyła ten tryb N
GreGoriO Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 kanał?? może masz sąsiada który również korzysta z WI-FI. I KANAŁY się nakładają. ustaw ręcznie kanał i wypróbuj pozostałe, powinno pomóc
talib1990 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 Ale co ma kanal do tego ? Dwa lapki leza obok siebie jeden pokazuje w ustawieniach sieci 54 mb/s drugi zmiennie ok 144 mb/s ... mysle ze problem tkwi w ustawieniach karty mojego lapka... z tego co czytalem ta karta powinna miec standard wifi N .. Sent from my GT-S7710 using Tapatalk 2
GreGoriO Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zdziwisz się ale ma. Niekoniecznie w twoim przypadku może pomoc ale spróbować warto
Krzysztof Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam.Ostatnimi czasy zmieniłem łącze na 60 mb/s ...dzisiaj przyszedł nowy Router o standardzie N. Problem polega na tym, że na nowym netbooku mojej dziewczyny net zapierd*la i w testach pokazuje ok 60 mb/s a w ustawieniach sieci ok 144 mb/s i jest ruchome natomiast u mnie w testach pokazuje max 25 mb/s a w ustawieniach 54 mb/s i stoi..... w czym tkwi problem z moim komputerem ? Karta sieciowa jest chyba w standardzie N model to Ralink RT3090. Licze na pomoc ... bo może gdzieś musze zmienic ustawienia karty Wifi aby obsłużyła ten tryb N Coś chyba pomieszałeś Jeśli prędkość przyłącza masz 144 Mb/s to masz około 18 MB/s w speedtestach. Przy prędkości przyłącza 54 Mb/s to daje ~6.75 MB/s. Kartę możesz mieć w standardzie lite-n, czyli do 150 Mbps(taki chłyt marketingowy u niektórych producentów laptopów). Znalazłem coś takiego: Features of the Ralink RT3090 802.11n 150Mbps Wi-Fi Mini Card i dalej: Up to 150Mbps data rate
Rekomendowane odpowiedzi