majflon Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam. Mam problem, cieknie mi ropa spod podwozia samochodu. Rozebrałem osłony, okazało się ze problem tkwi w chłodnicy paliwa. Szukałem takiej na allegro ale nic nie znalazłem. Czy próbował to ktoś kleić?? Jeżeli tak to czym?? I jeszcze pytanko, jak ją zdemontować?? Z jednej strony są zwykle zaciski na przewodach to nie będzie problemu, ale z drugiej na przewodach są jakieś gniazda, wtyczki czy cos takiego i za cholerę nie wiem jak się za to zabrać. Dzięki za pomoc, pozdr.
Biszczan Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 – Odłączyć przewód doprowadzania paliwa -1- (czarny) i przewód powrotnego obiegu paliwa -2- (niebieski) z przodu po prawej stronie na zbiorniku paliwa, w tym celu nacisnąć przyciski odblokowujące. – Zebrać wypływające paliwo. Dotyczy wszystkich: – Zdemontować przewód powrotnego obiegu paliwa -2- i przewód doprowadzania paliwa -3- z przodu na chłodnicy paliwa -4-. – Wykręcić 3 nakrętki -1- i zdjąć chłodnicę paliwa. Zamontowanie: Zamontowanie następuje w odwrotnej kolejności.
majflon Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 Dzieki Biszczan, najpóźniej w sobote zabieram się do roboty
Biszczan Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Spoko Daj znać czy udało Ci się rozwiązać problem. Gdyby okazało się, że chłodnica do wymiany to masz numer: 8E0 203 572 E.
majflon Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Opublikowano 25 Lipca 2013 Ciekawe czy można ją całkiem wybudować i połączyć przewody bezpośrednio?? ---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 15:21 ---------- Byłem dzisiaj na kanale. Skleiłem chłodnice klejem epoksydowym, na razie trzyma. Niestety nie udało mi się jej zdemontować. W instrukcji pisze żeby odłączyć przewody przez naciśnięcie przycisku odblokowującego, którego nie ma. Są tylko jakieś dwie małe dziurki. Podejrzewam że trzeba mieć jakiś specjalny klucz. Nie chciałem tam pchać byle czego żeby nie zepsuć, na szczęście udało się bez demontażu.
Rekomendowane odpowiedzi