blaszczuEL Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Opublikowano 25 Listopada 2013 Cześć Dawno nie uaktualniałem tego wątku ale najwyższa pora, żeby coś wrzucić Jakiś czas temu do naszej dziupli trafiło Audi A8 4,2 Quattro w wersji Lang. Właściciel przyprowadził samochód do nas prosto od lakiernika który polerki w życiu nie powinien mieć w ręce, niestety. Samochód miał masę kolistych rys, przebarwień, hologramów - tak jakby ktoś pocierał lakier szczotką drucianą. Przez ten "profesjonalny" zabieg samochód stracił swój blask, ziarno przestało być widoczne. Naszym zadaniem było doprowadzić lakier do jak najlepszego stanu oraz zabezpieczenie go powłoką kwarcową. We wnętrzu również mieliśmy co robić gdyż samochód przyjechał z Włoch - wnętrze do najczystszych nie należało. Skóry zostały wyczyszczone oraz zaimpregnowane, dywaniki wyprane, plastiki dokładnie oczyszczone oraz zabezpieczone dressingiem. Niestety posiadamy tylko zdjęcia po zabiegach ze względu na nasze ostatnie kłopoty z aparatem ale wierzcie mi, że przed ciekawie nie było Pozdrawiam, Maciek ---------- Post dopisany 26-11-2013 at 00:12 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2013 at 17:28 ---------- Pora trochę odświeżyć temat Ostatnio w ramach akcji zabezpieczeń na sezon jesień/zima oraz promocji którą wprowadziliśmy nie narzekamy na brak pracy. Ostatnio trafiło nam się parę ciekawych projektów które chcielibyśmy Wam pokazać. Audi A7 - samochód trafił do nas na zabezpieczenie topową powłoką czyli powłoką ceramiczną. Lakier samochodu był w naprawdę dobrym stanie więc właściciel zdecydował się tylko na delikatną korektę przed nałożeniem zabezpieczenia. We wnętrzu wypraliśmy tapicerkę oraz zabezpieczyliśmy elementy plastikowe we wnętrzu. Śliskość lakieru po ceramice - REWELACJA! Volvo XC90 - właściciel Volvo zdecydował się na jednoetapową korektę, gdyż lakier był w naprawdę słabym stanie. Auto straciło połysk, było matowe. Dzięki takiej korekcie udało nam się odzyskać blask. Lakier miał piękne ziarno i dopiero korekta pozwoliła je pokazać! We wnętrzu standardowe sprzątanie z czyszczeniem oraz impregnacją skórzanej tapicerki. Niebawem kolejne relacje Pozdrawiam!
Griffe Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Bardzo fajnie wyszlo jak na onestep - jak nie tajemnica czym. Gratsy.
blaszczuEL Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Bardzo fajnie wyszlo jak na onestep - jak nie tajemnica czym. Gratsy. Jako one step używamy ostatnio pasty Urbana. Co prawda czasem zdarza się na niektórych lakierach jej zostawić holsy - wtedy musimy jeszcze sięgnąć po finish żeby się ich pozbyć ale ogólnie idzie nią długo popracować i naprawdę nieźle tnie. Dzięki za dobre słowo!
briano Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Swietna robota, ile srednio godzin potrzebujesz na jedno auto? I powiedz mi czy powloka kwarcowa to dobry temat, kolezka mi proponuje tylko to nie tani klops.
blaszczuEL Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Swietna robota, ile srednio godzin potrzebujesz na jedno auto? I powiedz mi czy powloka kwarcowa to dobry temat, kolezka mi proponuje tylko to nie tani klops. Dzięki Zależy od zakresu - jednoetapowa korekta to 1,5-2 dni roboty, pełna 2-4 dni (zależnie od samochodu). Jeżeli chodzi o kwarc to jak najbardziej polecam, bardzo dobra alternatywa dla wosków a na pewno dużo bardziej trwała i chroniąca powłokę lakierniczą. Generalnie ja uważam, że kwarc powinno się kłaść po korekcie lakieru - najlepiej pełnej ale solidny one step również da radę. Mój wspólnik ma na swoim aucie kwarc już rok i osiem miesięcy - auto wygląda nadal świeżo, było oczywiście myte zgodnie ze sztuką co dało po tak długim czasie efekt w postaci bardzo zadbanego lakieru. Powłoka oczywiście już znacznie osłabła no ale ma prawo bo już "trochę" na lakierze siedzi. Ze swojej strony polecam takie powłoki! A teraz wrzucę parę fotek z ostatniego projektu a mianowicie rocznego Audi A3 które trafiło do nas na korektę lakieru oraz właśnie na zabezpieczenie powłoką kwarcową. Niebawem pełniejsza relacja z kolejnego Audi a mianowicie Q5 ---------- Post dopisany 06-03-2014 at 19:41 ---------- Poprzedni post napisany 16-12-2013 at 15:23 ---------- Pora trochę odświeżyć wątek bo dawno mnie tutaj nie było Przede wszystkim miło mi poinformować iż zostaliśmy oficjalnym i na ten moment jedynym w woj. łódzkim autoryzowanym partnerem marki Gyeon Chciałbym Wam pokazać nasz ostatni projekt z Toyotą IQ - samochód miał zmęczony lakier nad którym mieliśmy się zająć. Auto dostało korektę lakieru z zabezpieczeniem, sprzątanie środka. Nie zapomnieliśmy oczywiście o takich detalach jak opony czy plastiki zewnętrzne albo zabezpieczenie szyb powłoką hydrofobową. Sami zobaczcie jak nam to wyszło Pełna relacja na Facebooku - Zapraszam! KLIKNIJ ---------- Post dopisany 21-06-2014 at 15:18 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2014 at 19:41 ---------- Cześć Tym razem przygotowaliśmy dla Was krótką relację z BMW 645Ci. Samochód trafił do nas na korektę lakieru z zabezpieczeniem woskiem. Wnętrze nie zostało pominięte - wszystkie plastiki zostały wyczyszczone oraz zabezpieczone tak samo jak skórzana tapicerka. Samochód trafił do nas mocno brudny. Samochód miał mnóstwo smoły, asfaltu itp szczególnie na dołach drzwi które usunęliśmy z pomocą glinki Gyeona oraz IronXa. Po umyciu mogliśmy dokładnie przyjrzeć się defektom lakieru - samochód miał bardzo dużo swirli i małych rysek, głębokich rys na szczęście dużo nie było. Korektę wykonaliśmy za pomocą past Menzerny oraz 3M, jeżeli chodzi o pady to korzystaliśmy z Flexipadsów. Jako zabezpieczenie zdecydowaliśmy się na combo Swissvaxa - Cleaner Fluid Regular oraz Mirage. Wnętrze zostało oczyszczone za pomocą APC Blinka a następnie zabezpieczone Auto Finessem Spiritz. Jeżeli chodzi o skóry to zastosowaliśmy na nich Strong Cleaner od Colourlocka a jako zabezpieczenie poszedł Swissvax Leather Milk Conditioner. Co tutaj dużo mówić - zapraszamy do krótkiej galerii z prac nad tym pięknym 333 konnym potworem Pełna relacja z tego projektu na Facebooku: KLIKNIJ Pozdrawiamy! Edytowane 26 Lipca 2015 przez blaszczuEL
Carire Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 piękna bmka:naughty: ile czasu zajęło wam samo polerowanie?
blaszczuEL Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 piękna bmka:naughty:ile czasu zajęło wam samo polerowanie? 3 dni. Lakier nie był aż tak twardy jak mogłoby się wydawać. Dla mnie w pracy był bardzo przyjemny
Griffe Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Elegancko, fajna praca, fajne 50/50, i fajne, nieoszukane fotki. 3X TAK!
_Makki_ Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dlaczego ja tutaj widze tylko zdjecia z Toyotą IQ? Jakis ban na Norwegie czy co?
blaszczuEL Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Griffe dzięki _Makki_ ja tam do Norwegów i ludzi tam mieszkających nic nie mam jakby co haha Część fotek fakt, że wygasła na serwerze ale czemu wyświetla Ci się tylko IQ to pojęcia nie mam Dawno nic tutaj nie wrzucałem więc pora coś ruszyć w temacie Ostatnio mieliśmy okazję popracować nad Porsche 911 w pakiecie GT3. Samochód cały po lakierowaniu ze zniszczonym lakierem trafił do nas na korektę lakieru z zabezpieczeniem powłoką ceramiczną od Gyeona. Jako ciekawostkę można dodać fakt, że pierwszym właścicielem tego auta był Marcin Miller z zespołu Boys. Samochód trafił do nas w słoneczny dzień więc już na starcie mogliśmy wykonać inspekcję lakieru która pokazała, iż będzie co robić... I fotka pod lampą Scangrip Felgi również do najczystszych nie należały Przednie zderzaki pojechały do naszego zaprzyjaźnionego lakiernika więc musieliśmy się wziąć również za ich zdjęcie Czas na to co najważniejsze czyli korekta Z racji tego, że musieliśmy samochód postawić na kobyłkach w celu zdjęcia i założenia zderzaków podjęliśmy decyzję o umyciu felg również od wewnątrz Jeżeli chodzi o prace nad wnętrzem: wnętrze częściowo zostało zdemontowane celem odświeżenia skórzanych elementów które ponownie zostały polakierowane (m.in boczki drzwiowe, kierownica, fotele). Podłoga została wyprana a następnie całe wnętrze zabezpieczone. Efekt końcowy Pozdrawiamy i niebawem postaramy się wrzucić jakieś kolejne relacje Edytowane 26 Lipca 2015 przez blaszczuEL
kubabkb Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 ile kosztuje u Ciebie taka korekta lakieru bez czyszczenia felg?
blaszczuEL Opublikowano 17 Września 2015 Autor Opublikowano 17 Września 2015 ile kosztuje u Ciebie taka korekta lakieru bez czyszczenia felg? Felgi z zewnątrz i tak zawsze są standardem ze względu na to, że jak myjemy auto to jak można by je pominąć? Jeżeli chodzi o koszta takiej usługi to detailing jest mega indywidualną sprawą - zależy czy miałaby to być pełna korekta czy może solidne odświeżenie, jak miałby być zabezpieczony lakier itp. Sensowne pakiety z korektami zaczynają się średnio dla auta wielkości A4 od ok 800 zł. Witam serdecznie Ostatnio trafiła do nas na korektę lakieru piękna, roczna Mazda 6. Samochód z czarnym lakierem który urzekł nas swoim ziarnem - coś pięknego Samochód trafił do nas na pełną korektę lakieru gdyż przez rok zdążył już "złapać" trochę rys i stracił sporo ze swojego blasku. Finalnie samochód zabezpieczony został powłoką Opti Gloss oraz Opti Seal która nie dość, że świetnie będzie chroniła samochód przed szkodliwymi czynnikami to na dodatek naprawdę dodała mega szklistości. Jeżeli chodzi o wnętrze to przede wszystkim zajęliśmy się skórzaną tapicerką która również prosiła się o solidną pielęgnacje. Oczyściliśmy skórę produktami od Colourlock a następnie zabezpieczyliśmy powłoką Gyeon Leather Coat. Plastiki i cała reszta wnętrza oczywiście również została poddana detailingowi. Zapraszam do krótkiej relacji zdjęciowej Pozdrawiam Radek
myrmex Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Cześć Pełen podziw dla pracy i efektów. Jeżeli mogę zapytać to jakim środkiem czyściłeś konsolę do sterowania?
blaszczuEL Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 Cześć Pełen podziw dla pracy i efektów. Jeżeli mogę zapytać to jakim środkiem czyściłeś konsolę do sterowania? Dzięki, cieszę się, że się podoba Jeżeli chodzi o czyszczenie deski to użyliśmy APC od Polytopa a jako zabezpieczenie poszedł dressing od firmy Unique. Jakiś czas temu mieliśmy również okazję zająć się pięknym Porsche Panamera 4S w pakiecie od Tech Artu. Samochód został poddany korekcie lakieru razem z zabezpieczeniem powłoką ceramiczną. Od siebie dodaliśmy mały pakiet we wnętrzu gdyż nie mogliśmy patrzeć aby tak śliczne Porsche było tak zaniedbane we wnętrzu. Efekty zobaczcie poniżej I trochę wnętrza
deafca Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 W takim aucie i nie dbać o porządek Robota mega ,ładnie się świeci .Nawet ładne te porsche
Gość shakur1996 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Piekna robota! Szkoda, że na forum nie ma takich detailerów jak Ty a którzy są obecni w moim mieście;( Nie mam do Ciebie czy do Griffiego daleko ale jak się doda koszty dojazdu w te i z powrotem oraz konieczność zostawienia auta w innym mieście na jakiś czas to przestaje mieć to sens. Jak tak oglądam tego typu relacje to dzieli już mnie krok od tego żeby oddać moją B8 na detailing.
blaszczuEL Opublikowano 26 Września 2015 Autor Opublikowano 26 Września 2015 Piekna robota! Szkoda, że na forum nie ma takich detailerów jak Ty a którzy są obecni w moim mieście;( Nie mam do Ciebie czy do Griffiego daleko ale jak się doda koszty dojazdu w te i z powrotem oraz konieczność zostawienia auta w innym mieście na jakiś czas to przestaje mieć to sens. Jak tak oglądam tego typu relacje to dzieli już mnie krok od tego żeby oddać moją B8 na detailing. Może się zachęcisz jak jeszcze w tym miesiącu wrzucimy relację z Audi A4 B8 S-Line bardzo mocno skatowanego - wjeżdża do nas pod koniec miesiąca i tam to się będzie działooo Pozdrawiam Was!
Gość shakur1996 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 To jeszcz pytanko kontrolne: czy lepiej oddać auto na detailing przed zimą czy po? Oddanie przed zakonserwuje auto na zimę. Z drugiej strony po zimie będzie pewno dużo brudu na samochodzie i wtedy detailing po zimie dobrze by zrobił autku.
blaszczuEL Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 To jeszcz pytanko kontrolne: czy lepiej oddać auto na detailing przed zimą czy po? Oddanie przed zakonserwuje auto na zimę. Z drugiej strony po zimie będzie pewno dużo brudu na samochodzie i wtedy detailing po zimie dobrze by zrobił autku. Tak naprawdę to dużo zależy od właściciela i jego świadomości. Wg mnie warto to zrobić przed zimą z tego względu, iż jest to świetna ochrona przed solą i innymi negatywnymi czynnikami. Po zimie oczywiście warto powłokę odświeżyć dedykowanym "podbijaczem" aby przywrócić śliskość i inne funkcje jakie powłoka powinna spełniać. Ostatnio trafiły do nas dwie piękne Audiczki - Q7 oraz A4 B8 S-Line. Czarne uni czyli "zmora detailera" - to ostatnio nas czekało do zrobienia. Audi okazało się bardzo ciężkim pacjentem ze względu na tragiczny stan lakieru - zdjęcia niestety nie oddają ilości mega głębokich rys na lakierze. Auto przeszło korektę która pozwoliła usunąć ok 90% zarysowań a następnie zostało zabezpieczone powłoką ceramiczną Ceramic Pro. Wnętrze zostało wyprane, elementy skórzane zaimpregnowane i wyczyszczone systemem Colourlock a plastiki dobrze zabezpieczone. Pełna relacja: KLIKNIJ Piękne Audi Q7 trafiło do nas na zabieg korekty lakieru oraz jego odpowiedniego zabezpieczenia za pomocą powłoki ceramicznej Ceramic Pro. Samochód odzyskał blask a przy tym jest odpowiednio zabezpieczony. Oczywiście nie mogliśmy wypuścić samochodu tylko "odpicowanego" z zewnątrz dlatego samochód przeszedł detailing wnętrza obejmujący m.in zabezpieczenie plastików, pranie dywaników materiałowych. Pozdrawiamy - niebawem wrzucę kolejne relacje a będzie na czym oko zawiesić!
Rekomendowane odpowiedzi