bisua Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Cześć dzisiaj po powrocie z urlopu wyczyściłem swoją A4 i zauważyłem bardzo mocno zmechaconą tapicerkę na lewym boczku fotela kierowcy (fotele z el. regulacją lędźwiową i przedłużanym siedziskiem) - trochę mnie to zaskoczyło bo myjąc auto na wiosnę nie było żadnych oznak zmechacenia . Auto ma tylko 42 tysiące przebiegu - rocznik listopad 2011 . W drugim naszym samochodzie B7 z 2007 roku (przebieg ponad 120 tysięcy) identyczna wersja foteli (trochę inny materiał) nic się nie dzieje. Jak to jest w waszych B8 ?? Czy jest szansa aby powalczyć z gwarancją w ASO - tym bardziej że to nie jest w najbardziej wysuniętym punkcie boczka tylko trochę powyżej
wrclaguna Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Jaki materiał masz ? podjedz do ASO moze cos doradzą
bisua Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 Niestety nie wiem nie jest to skóra ani alcantara -chyba welur ?
bisua Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 Ogól to . nie wiem czy wtedy nie będzie gorzej:) tym bardziej że jest to na grzebiecie w załączeniu zdjęcia - wiem że nie wygląda to jeszcze makabrycznie ale zastanawiam się skąd to się wzięło - szczególnie że nie jest to na wysokości na której wsiadam do auta i wycieram tyłkiem
RS Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 No ciulato to wygląda, ale po goleniu chyba by lepiej to wyglądało.
bisua Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 No ciulato to wygląda, ale po goleniu chyba by lepiej to wyglądało. być może ale martwię sie czy to nie pójdzie dalej i czy nie jest to jednak jakaś wada materiału , pojadę po weekendzie do aso i zobaczymy co powiedzą.
marekg Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 tam gdzie się będziesz ocierał wsiadając bądź wysiadając będzie się mechacić. Nie masz jakiejś szczególnej kurtki czy czegoś takiego w czym często jeździsz? wiem że to głupio brzmi ale ja kiedyś w samochodzie jedną parą butów w ciągu sezonu zimowego wydarłem dziurę w wykładzinie... Inną rzeczą jest, że Audi zaczęło róbić takie samo gówno jak wszyscy tylko się mocno lansuje na premium więc znajduje mnóstwo głupich ludzi, którzy się na to napalają. W ASO ci powiedzą, że możesz sobie wymienić pokrycie fotela za ciężkie pieniądze...zapomnij o gwarancji, cały VAG to su***syny jakich mało pod względem gwarancji na auta, części. Testują wszystko na klientach i na bezczela wciskają ciemnotę.
emiliano12 Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 Ale jeżeli chodzi o materiał to na oko wygląda na taki sam jak i w mojej, czy też w każdej innej, no i miejsca typowe bo na najbardziej wystających elementach, tylko trochę za szybko Ci się to stało !!!!!!
bisua Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Opublikowano 30 Lipca 2013 No i byłem w ASO, Pan spisał reklamacje :eusathink: i ma się odezwać po weekendzie. Zobaczymy co powie centrala.
Rekomendowane odpowiedzi