Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I kolejny problem z racji tego że pech mnie prześladuje chyba jeśli chodzi o samochody. Mianowicie chodzi o wskaźnik temperatury. Objawy są takie, że czasem podczas jazdy wskazówka podnosi się do 90stopni i np za 2 minuty spada na 60. Czasem dochodzi do 70 i za chwilę znów spada, czasem znowu w ogóle się nie podnosi. Odnoszę też wrażenie że silnik jest zbyt gorący niż powinien być. Płyn w normie, nic się nie gotuje i nie wiem... czeski film. Czy to kwestia wymiany termostatu?

Opublikowano

czy to termostat to poczekaj aż się chwilę silnik rozgrzeje i pogazuj go delikatnie jak chłodnica będzie ciepła to termostat jeżeli nie to czujnik :) Najpierw podłącz VAG i zobacz w blokach pomiarowych temp. ECU :)

Opublikowano
  • Autor

a jeśli okaże się że to wina czujnika to gdzie mogę go zlokalizować? Czy to ta wtyczka która znajduję się zaraz z tyłu silnika pod rurą od dolotu?

Opublikowano

tak tak kolego z tyłu masz ten czujnik w krócu przykrecanym do głowicy

Opublikowano

ten 4-ro pinowy :)

Opublikowano
  • Autor

wszystko wskazuje na czujnik (chlodnica zimna) Zamówiłem dziś i czekam na dostawę. Trzeba robić coś szczególnego po podłączeniu nowego czujnika czy po prostu odpalam furę i ma grać? :)

mam nadzieje, że pomoże bo za 3 tygodnie trasa 1700 km do zrobienia ;)

Opublikowano

nic nie trzeba robić, wyciągasz stary wkładasz nowy :) nawet płynu nie musisz spuszczać troszkę ci tam poleci i więcej nie pójdzie :) tylko odkręć najpierw korek od zbiorniczka i ciśnienie że niego upuść potem zakręć korek i do wymiany :)

Opublikowano

Polecam z serwisu Skody bo taniej a zamienniki na ogół pokazują dwie różne temperatury lub nie zgodne z prawdą.

PS. Jaki termostat polecacie "firma"?

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano

Dotykałeś chłodnicy czy łapałeś za wąż na dole?

Opublikowano
  • Autor

chłodnicy... a czemu pytasz?

Opublikowano

Ja miałem podobny problem i po chłodnicy tak średnio dało się poznać czy ciepła czy zimna. Najlepiej jak złapiesz za wąż na dole to będziesz pewien niemal w 100%

Opublikowano
  • Autor

teraz to już po ptakach bo czujnik zamówiłem ale przy okazji w razie "W' termostat też :)

---------- Post dopisany 06-08-2013 at 16:48 ---------- Poprzedni post napisany 31-07-2013 at 22:24 ----------

dziś wymieniłem czujnik i wszystko śmiga :) dzięki za pomoc! :)