Bartollo Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Szwagier ma problem j/w z B5 i nie wiem jak sprawdzić czujnik halla. Czy można zrobić tak jak w R4 tzn zewrzeć srodkowy sygnałowy pin do masy i będzie z cewki przeskakiwać iskra ? czy w V6 nie przejdzie?? ---------- Post dopisany 31-07-2013 at 18:59 ---------- Poprzedni post napisany 29-07-2013 at 20:10 ---------- Wymieniłem halla i iskra się pojawiła,ale po kręceniu znika z jednej cewki (brak iskry na 2 świecach). Cewka sprawdzona i jest ok, moduł podmieniony na inny i dalej to samo:/ Jakieś pomysły?
dawid_sc Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 masz jeszcze czujnik polozenia walu:) hmmm cewki podmien bo ja sprawdzalem swoje kiedys i niby ok a nie bylo . zobacz przewody swieczki
Bartollo Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Jak zamienię kolejność przewodów przy module to nie ma na innej,także cewka jest dobra. Na tą jedną cewke nie wychodzi napięcie z ECU tzn jest a za chwile znika. Takze ECU chyba wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi