Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dekory malowanie czy oklejanie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Póki co to wbijam się w sprzęt grający. Później kiere od eSki 3 ramienną w skórze, dach na czarno, alusy i logo na klapie na czarno. Oklejenie słupków na czarny połysk i może podsufitka na czarno. Co do fisa to myślałem o nim ale w cholere z nim roboty w kwestii elektryki by wykorzystać w pełni jego możliwości.

Na chwile obecną auto wygląda tak:

20130815_094557.jpg

20130815_094914.jpg

Opublikowano

Całkiem przyzwoicie to wyszło, karbon jakoś średnio w kolorach wygląda.. już lepsze szczotkowane aluminium lub połysk no ale są gusta i guściki.

Konsoli i popiołki nie klej bo będzie za dużo czerwieni. No i kiera jak najszybciej do zmiany, bo zestawu recaro i przedliftowa kiera jeszcze nie widziałem :grin:

Fajnie autko wygląda, dobrze że chcesz zmienić felgi :wink: Tylko ta tylna dokładka, mówiąc po japońsku takase :whistling:

Opublikowano
  • Autor

No fotele założyłem całkiem niedawno. Podłączyłem elektryke i podgrzewanie. Boczki też mam już zmienione. Głośniki hertza 13cm z gwizdkami. A później będę polował na kierownice. Tylko że ponoć te trzyramienne nie pasują do przedlifta.

Opublikowano

Oczywiście że pasują

Opublikowano
  • Autor

Ta moja ma niby mały wieloklin a te trzy ramienne duży wieloklin czy na odwrót.

---------- Post dopisany at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany at 18:39 ----------

Ja chciałem jakoś ożywić wnętrze. Czerwony połysk jakoś nie nardzo wyglądał jak dla mnie. Carbon okazał się strzałem w dziesiątkę. Szczotkowane aluminium bardziej by wg mnie pasowało do dostojniejszego koloru auta czarny, srebrny. W przypadku czerwonego koloru nie wyglądało by to za dobrze. Myślałem jeszcze nad czarnym połyskiem ale tego czarnego też za dużo. Skóra na boczkach i recaro wystarczająco odnowiły wnętrze w porównaniu z tym czerwonym carbonem różnica jest na wielki plus. Jeszcze tylko kiera w skórze i będzię cały pakiet :)

Są też wersje ze sterowaniem, to jest sterowanie od fisa czy od radia, no i czy każde radio pod to sterowanie podpasuje??

Opublikowano

Nie wiem która kiera jakie radio ogarnia ale wiem, że przedliftowa (ta brzydsza) S pasi p&p a poliftowa po zastosowaniu redukcji na wieloklin (dostępna na allegro), no i obudowa kolumny kierownicy do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

A na czym polega różnica między tą przedliftową trzyramienną od tej piliftowej trzyramiennej?? Bo użyłeś na tą przedliftową określenia brzydsza. Ja patrząc na allegro różnicu między nimi w wyglądzie nie widzę. Jedyna różnica to jedna trzyramienna ma sterowanie a inna trzyramienna tego sterowania nie ma. Te ze sterowaniem zazwyczaj sa to tiptronic. Ale te przycoski na niej to są od sterowania radiem a nie skrzynią??

Opublikowano

Naprawdę nie widzisz różnicy?

Przedlift - Polift

34366288983436640915

Wizualnie główna różnica to airbag.

Opublikowano
  • Autor

Aaaaa. No faktycznie kurcze różnica jak byk w oczy bije :)

I przedlift brzydszy?? Mi się chyba jakoś bardziej przedlift widzi...

Opublikowano

Jest wizualnie starsza ale czy brzydsza? Raczej nie.

Opublikowano
  • Autor

Gdybym nie wiedział która jest która to sądził bym że ta pierwsza jest z polifta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

trójramienne nie bylo multi funkcji chyba tylko czteroramienne

te trójramienne tylko tiptron

ori sterownie z kiery tylko pod ori radio

no i pakuj fisa bo w twoim roczniku jak zlapiesz licznik z fisem z twojego rocznika to mniej roboty niz Ci sie wydaje

zadnych klopotów z immo tylko ciaganie kabli i to tez kilka tylko

---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 22:37 ----------

i wypierdol to ochydne radio i zrob 2 din np

i mówisz ze masz folie sprzodu na szybach ?? jeszcze nikt Ci w szczecinie dowodu nie zabral ?? az sie im dziwie bo co do folii to cieci sa

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze słyszę by radio marki Alpine było postrzegane za ochydne ;) Przewyższa wszystkie radia razem wzięte.gdybym zakładał 2din to i musiał bym klime zakładać. A co do szyb to wielokrotnie radiowóz stał obok mnie na światłach i nic nie było. Może założę fisa jeszcze zobaczę. Póki co to kiere 3 ramienną chce dorwać skórzaną w idealnym stanie przedliftową :)

Opublikowano

w sumie nie samo radio jest ochydne ale w jaki sposób wyglada na tle konsoli

chodzilo mi o to ze moim zdaniem troszeczke w zla strone poszedłes we wnetrzu, na recaro i tego alpine pewnie niezla kabze wyjepales a trzeba bylo wlasnie najpierw zrobic klime i najlepiej w tunelu poliftowym i radio takie w 1din komponowalo by sie duzo lepiej, fis w twoim roczniku tez jest prosty , nawet angola mozesz wrzucic bez zmiany wsadu bo skala predkosci jest tak samo wyskalowana jak w eu, w przeciwienstwie do liczników od 97 r w góre, o immo sie martwic nie musisz , pare kabli ciagniesz i po krzyku a bajer fajny

nawet na forum widzialem w nieduzych pieniadzach licznik dla Ciebie ze 100 % sprawnym wyswietlaczem , nic tylko zakladac

a kiere prawdopodobnie mozesz wrzucic nawet od b6 tylko redukcje klinu tzreba

Opublikowano

fajnie wyszło ;d a te dekory zdejmowałeś ?

Opublikowano

Co to za folia masz jakiś namiar ? zrobił bym tak samo ale ja mam w aucie drewno jak myślicie jak to będzie wyglądać gdy dekory dam w czerwień a środek-konsola będzie drewno ?

Opublikowano
  • Autor

Dekory trzeba ściągać by dobrze je okleić.

A folie kupiłem na allegro. I nie ma co oszczędzać. Lepiej wydać więcej i mieć dobry produkt.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, zastanawiam sie również nad oklejeniem czerwonym carbonem dekorów ale korci mnie żeby okleić również konsole środkową w koło radia przycisków itp. ? Co myślicie ? Za dużo czerwieni będzie :)?

Opublikowano

za dużo wokół konsoli zwykły ciemny carbon albo piano black :wink:

Opublikowano

Piano świetne miałem w astrze konsole po ręczny tak pomalowaną. Zastanawiałem się nawet nad dekorami w połysk taki ale za bardzo widać odbite palce i każdy pyłek kurzu :D